• 瀏覽: 3,629
  • 回覆: 65
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-2 04:10 PM 發表

Citibank, HSBC, 渣打, 富邦, AIA, DBS 
咁你覺得佢地會聽邊個話呢?
你覺得佢地係香港係咪唔使守香港法律?
黃畜贛9以為美國法律真係可以管曬全世界, 美國有D地方可以賣大麻, 你又試下係香港賣下囉

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-2 03:02 PM 發表
係咪純粹講畀國民聽?唔係畀外國聽?
咁做, 國民信以為真, 可能適得其反

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-2 03:05 PM 發表

重講美金之前曱甴叫自己友換晒美金.........跌到呢
唔怕啦,嗰一千幾百,曱甴真係好多錢換美元咩

引用:
原帖由 paoon 於 2021-3-2 04:24 PM 發表

世界上唔係剩係得中國同香港有銀行。
係唔比中國同香港銀行用美元結算,唔係唔比中國同香港用美元結算。
咁咪用另一貨幣結算囉,一隻玩政治就可以被禁用嘅盜賊貨幣以後仲有人信?生意人唔會學d黃畜咁死蠢盲目崇拜美國盜賊霸權架。

美國所謂制裁絕大部份工都係單方面,無國際組織通過或者認可
所以生效只係佢經常無識別咁包括埋其他本來無關嘅公司或者人物
用嘅係同曱甴一樣,無識別製造攬炒,害及無辜
以前美國獨大可以為所欲為
以後相信逐步逐步會被國際社會漠視

引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2021-3-2 06:22 PM 發表

大紀元國民經常將謠言信以為真,俾人老點仲執迷不悟

全球最大工業生產國唔用美元, 即係推美國去死.

傻侵都無樓主咁戇鳩.

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-3-2 06:30 PM 發表
美國所謂制裁絕大部份工都係單方面,無國際組織通過或者認可
所以生效只係佢經常無識別咁包括埋其他本來無關嘅公司或者人物
用嘅係同曱甴一樣,無識別製造攬炒,害及無辜
以前美國獨大可以為所欲為
以後相信逐步逐步會被國際社會漠視
有人敢帶頭做第一個漠視制裁造成第一個漣漪,以後就陸續有來,漣漪變波瀾

引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2021-3-2 06:22 PM 發表

禁止全球最大工業國用美元,等於係每張美元鈔票上印上“隨時作廢”四個大字,師兄唔係信以為真下話?咁d漢奸文宣真係適得其反喇

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-2 06:43 PM 發表

有人敢帶頭做第一個漠視制裁造成第一個漣漪,以後就陸續有來,漣漪變波瀾
這第一個漣漪, 小弟樂見

引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2021-3-2 07:15 PM 發表

這第一個漣漪, 小弟樂見
好快,反而果d禁止中國用美元嘅適得其反賊國自殘鬼話就.......

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-2 03:05 PM 發表

重講美金之前曱甴叫自己友換晒美金.........跌到呢
唔知叫人換美金果班人死撚晒未

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]