• 瀏覽: 33,229
  • 回覆: 500
+14
引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-2 10:54 AM 發表
奶共留番比藍屍啦

不過支那人就慘啦
無得食優質水果
咁美國日本澳洲唔買呆灣優質水果

下年台灣農民唔洗種生果了.全部轉去養豬或者當兵

報果個白痴,信果個低能🤣

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
三餐當飯食咩!?點解唔飲水思源!?
中國統一唔比外國人利用同分化!?

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-3-2 10:47 AM 發表
大劣國人想食台灣好野都無得食,抵撚死
抵撚死
台灣人加油去死

講咁多,又唔見香港有平價鳳梨蓮霧買喎!?

黃色經濟圈過百間食店~幾千斤野,實要得曬啦!喂轉口味唔使日日魚蛋燒賣盆菜

啲人政治上腦,唔理啱唔啱駛都幫襯。

原來生意真易做,唔係做好貨品質素同價錢,以後可以試用天價賣垃圾。

香港的果商通常會壓價收一部份,當入平貨再正價賣出,你估會照單全收咩

引用:
原帖由 on20000 於 2021-3-2 10:59 AM 發表
下年台灣農民唔洗種生果了.全部轉去養豬或者當兵
豬都美國入口重養

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-2 10:21 AM 發表
香港人能幫助台灣一次,但下一次呢?
咪就好似毒果日報噉囉,全部蟥屍話去撐,第一日一人買十份掃晒,第二日加印到五十萬份就滯銷鳥~~~ 第三日全部蟥屍直頭唔記得自己2日前誓死撐既心情。

香港商人只會要就到期賤賣價貨品。

台灣自己吾救、通街叫其他人救?黃屍就comdon 啫、你估普羅大眾香港人系comdon 咩.on 9 台灣人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]