• 瀏覽: 33,192
  • 回覆: 500
+14
賣去大陸咩價錢,賣去第二度又咩價錢呢?

呆灣省有3500台斤,香港訂300公斤,笑了

引用:
原帖由 火控雷達 於 2021-3-2 10:20 AM 發表
香港人罷食台灣鳳梨
反正大把選擇,樸街港商話唔會減價,真on 9.

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-3-2 10:47 AM 發表
大劣國人想食台灣好野都無得食,抵撚死
我覺得台灣咁多好嘢,應該反客為主,主動禁止出口去大陸,等大陸人餓死🤭🤭🤭🤭

咁仲有無錢買澳洲紅酒?

唔係買一箱就算數呀話?

奶共留番比藍屍啦

不過支那人就慘啦
無得食優質水果

引用:
原帖由 流晶花園 於 2021-3-2 10:39 AM 發表

睇下係咪次次救你
黃屍個個食到賴屎,太濕熱啦
新鮮菠蘿,食到脷都鞋

引用:
原帖由 iapple2 於 2021-3-2 10:36 AM 發表
食呢D好過食波羅
咁我鍾意食菠蘿多D,

蓮霧都無味嘅。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-2 10:21 AM 發表
香港人能幫助台灣一次,但下一次呢?
香乜港人丫,用把口吹下水,唔使負責的。見得少嗎?

可以不吃,大把水果好食

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
得道多助。

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-2 10:54 AM 發表
奶共留番比藍屍啦

不過支那人就慘啦
無得食優質水果
台灣洗腎出晒名,食優質水果?笑撚死我咩

引用:
原帖由 足智彩過關大師 於 2021-3-2 10:40 AM 發表

樹結出黎既果實,成本用得幾多?
用下個腦先講野啦,人地都賺左幾多年?
你唔買最多咪擺係到唔摘
唔好成日以為打到飛機先得架
你智商比油尖區嗰個區議員有過之而無不及

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
咩嘢港商咁冇腰骨?

我就係香港人,見倒台灣兩個字就唔買!!吹咩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]