• 瀏覽: 33,162
  • 回覆: 500
+14
即係,波羅 換唔到 紅酒啦!

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-3-2 10:43 AM 發表
既然無影響,仲賺多左錢添,下次再禁其它貨,就唔好再咁大聲叫救命!真唔明點解死都要出口?就係唔可以平賣益下本地人?
條橋 穿咗!
個台 又高,點落呀?

咁即係冇問題啦,千祈唔好 再嘈叫大陸快啲買返啦 。

毒果越多呢多新聞即係代表台灣輸到越慘,真開心,叫毒果弱智英買晒佢啦

菜英文話尋求外銷澳洲

台灣菠蘿、蓮霧。。。以物易物
澳洲龍蝦、七星斑、煤炭、車厘子、紅酒。。。

一舉兩得

通常蓮霧係會同菠蘿一起入貨櫃運大陸省運費(蓮霧體積細亦較輕),只運蓮霧不化算

呆灣人咁鍾意自我感覺良好,大可以同全宇宙講,呆灣國鳳梨唔出口,只係內銷㗎

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
X2, 仲嘈乜?

臺灣同尾國,同佢買在咁多武器,用波蘿當錢,同佢地換,

引用:
原帖由 巴菲特 於 2021-3-2 10:27 AM 發表
以後大陸禁運既野都黎晒香港,香港賤格入貨後再運返大陸,又多左條財路
你當大陸佬傻,有樣野叫產地來源證,波蘿種又好易分別,一有人報串成批貨沒收仲要拉人,賣比地moon做罐頭還可以。

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2021-3-3 09:24 AM 發表
即係,波羅 換唔到 紅酒啦!
換萊豬
換福島蔬果

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-2 10:55 AM 發表

新鮮菠蘿,食到脷都鞋
係喎,真係,唔記得呢樣
平時去百佳買一份西瓜,波蘿雙併
波蘿得8件都食唔哂,仲話成個

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-2 10:54 AM 發表
奶共留番比藍屍啦

不過支那人就慘啦
無得食優質水果
挑,你慢慢濕熱啦, 乜野留比藍絲,你講乜七,食左藥未而家係話黃屍狗食波蘿救台灣,關人乜事
黃屍狗就係低能

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-2 10:57 AM 發表

得道多助。
即係乞兒,靠人施捨,台灣乞兒

一陣又係去晒將軍澳堆田區……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]