• 瀏覽: 33,232
  • 回覆: 500
+14
引用:
原帖由 jackal_1993 於 2021-3-2 10:53 AM 發表

反正大把選擇,樸街港商話唔會減價,真on 9.
港商樸街,我地可以仲樸街,就係唔買

咁咪好囉

引用:
原帖由 willy222 於 2021-3-2 10:19 AM 發表
香港買得晒?人口基數完全無得比,算把啦。
而且
菠蘿太濕熱
5可以當萍果&橙&雪梨
日日食

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-2 10:54 AM 發表
奶共留番比藍屍啦

不過支那人就慘啦
無得食優質水果
蝗屍快D買多D當飯食啦

記得下個月, 下下個月, 下下下個月...都要繼續買

咁開心咁仲鬧乜?有問題食品唔洗怕,通知中國海關,一禁左,就自然有班天才搶購

幾萬噸一年,你慢慢買

引用:
原帖由 k514 於 2021-3-2 09:09 PM 發表

蝗屍快D買多D當飯食啦
14億蝗蟲就黎樹皮都無得食 🤭🤭

大陸人吃唔起茶葉蛋 食得起菠蘿?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
十六億同胞內循環

買得幾多日?

有個 friend 的黃屎同事, 係大公營機構做事, 把口日日都反政府, 齊上齊落咁,
但從來唔會學口中那班手足上街, 點解?

因為佢自己係高薪中產, 更係叫班傻勇衝啦!

現在呢? 又係叫人買鳳梨, 自己就...

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-3-2 09:07 PM 發表

以前香港人幫大陸好多,不過以後唔使旨意,以後幫台灣
講到好似你有份幫大陸?你唔害大陸同香港已經是幫忙啦,同時唔好代表香港人,你只能代表你自己,或者你的同類--曱甴

抬久自己食哂啲菠蘿,唔好益大陸!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]