• 瀏覽: 32,917
  • 回覆: 500
+14
餐餐食呆灣個個糖尿病都似

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-2 10:24 AM 發表
蓮霧冇乜味道
台灣蓮霧自己食

咁咪好囉, 雙贏

咁咪好囉,把死人口又批評大陸,但又跪又拜求人地買農產品,有本事就自己拓展市場嘛.

呆灣又贏了

叫老美買啦,吊

買黎餵黃畜曱甴?

虛火
好快無人買

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
睇下係咪次次救你
黃屍個個食到賴屎,太濕熱啦

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2021-3-2 10:20 AM 發表
真係咁好, 以前做乜唔買? 今次做完show下次咪又係仆晒街攞黎餵豬
樹結出黎既果實,成本用得幾多?
用下個腦先講野啦,人地都賺左幾多年?
你唔買最多咪擺係到唔摘
唔好成日以為打到飛機先得架

呆灣自hi精神勝利法,on9無極限

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-2 10:12 AM 發表
1日起台灣鳳梨停止銷往大陸,高雄六龜農會日前遭大陸蓮霧貿易商「棄單」,各界紛伸出援手,難題獲得解決。農會總幹事邱蘭英表示,28日晚2家大陸貿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443352309934592000406178.jpeg/shuoMomonI9oEIqJkn0p0Wlucz8iEaspdwVhfXcFYX0?v=w1280r16_9
已積存到爛晒,咪冇貨囉!

而家先知紅色果叫蓮霧,我以為生果點解同霧霾有關?

引用:
原帖由 足智彩過關大師 於 2021-3-2 10:40 AM 發表

樹結出黎既果實,成本用得幾多?
用下個腦先講野啦,人地都賺左幾多年?
你唔買最多咪擺係到唔摘
唔好成日以為打到飛機先得架
你嘅智商真係感人~

既然無影響,仲賺多左錢添,下次再禁其它貨,就唔好再咁大聲叫救命!真唔明點解死都要出口?就係唔可以平賣益下本地人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]