• 瀏覽: 4,011
  • 回覆: 120
多人預約自然難

三地通關一開始,
一樣會塞晒,好正常。

引用:
原帖由 tri333 於 2021-3-2 10:35 AM 發表
呢啲嘢手快有手慢冇,塞車係正常.iphone開賣都唔係個個買到iphone喇.
因為大部分人,對科興個信任度比較高。

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-3-2 10:37 AM 發表

科興實在太受歡迎..

睇下明天BIONTECH是否一樣塞車???
如果政府知道第一次啲人咁鍾意注射科興,佢地應該加碼。因為好多老人家,而家都上網預約唔到時間注射疫苗。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-2 10:39 AM 發表
太慢~人哋兩星期搞掂過2百萬人 比對.下香港較率太低
第3世界般速度
呢啲咪係做嘢手法唔得高明囉 !

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-3-2 10:39 AM 發表

政府份TENDER冇話要做壓力測試咪會咁囉
又要做乜嘢壓力測試呀 ?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-3-2 10:43 AM 發表
香港 IT 專家會專注去搞政治, 罷工!
即係講多過做,武術指導。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-2 10:46 AM 發表

真唔明政府玩乜,慢甘油,上次檢疫都2星期一百七十多萬人,檢疫煩過打針好多,檢疫一天都可做十幾萬,但香港醫護就2星期先做10萬?咁嘅速度拖到幾時才肯俾一般巿民接種科興呢?
從中你咪睇得到,佢哋嘅行政處理方法係點樣囉 !

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-2 10:46 AM 發表

成個月先有30萬人打到針,
香港745萬人口,7成人打兩針,即係要打超過1000萬針,
咪即係3-4年先打得哂?!

打完.......香港死得!
你原全識嘢 ! 根據咁樣嘅數字,大約在冬季都未打曬 !

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-2 10:48 AM 發表

見討論的都反應冷淡,相信真係去打的,都反應冷淡!
你又錯喇 ! 第一期科興嗰啲,因為個反應比較輕微,好多老人家或者想打嗰啲人,都 book 曝哂時間。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-3-2 01:43 PM 發表

又要做乜嘢壓力測試呀 ?
即係測試同時間上百萬ACCESS既能力
比如租台更大既SERVER
SETUP LOAD BALANCING等等

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-2 10:48 AM 發表
慢到趴街⋯慢到見到都想踢兩腳叫佢快啲 20歲人⋯運作80歲人咁慢
你有冇聽過百慢大軍呀 ? 眼慢,耳慢,手慢乜實都慢。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-3-2 10:49 AM 發表
向隅者可選復必泰或等待下一批科興疫苗,呢壇嘢應該係有拖無欠,你肯打就一定有得打
你放心已經預多咗,打一定有得打。但係老人家未必識合復必泰。同埋佢藥力比較強,反應比較大,唔係個個人夠膽噉樣打。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-2 10:53 AM 發表

建議政府揾國內醫護團隊幫拖吧,香港太慢了!

上年9月速度明顯快過以後香港醫護做的檢測速度!
9月那次,結果是隔日就有,
但香港醫護做的,李私煙測了成9日,死咗先俾結果!
你都識啲野 ! 其實香港應該引入國藥,同埋注射員。如果你上過去國內,你睇到無論人哋啲僆妹,抽血又好,又或者注射員。佢地係熟手技工,好似工廠噉樣流水作業做嘢。

引用:
原帖由 金光大盜 於 2021-3-2 10:54 AM 發表
真係太慢,正苦要加快個流程先得
希望可以喺大約在冬季之前,完成所有注射行動。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]