• 瀏覽: 4,741
  • 回覆: 53
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-3-2 11:42 AM 移動
阮民安
資深社會運動家

熱賣及精選
乞甴而家咪好撚開心,咁多高官被清算

883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95
好似北韓

同隻閪一樣,要大清洗!

斬草必除根!!

引用:
原帖由 fake_west 於 2021-3-2 10:02 AM 發表

作者真係做慣白人狗奴隸,AO=天之驕子都噏得出
香港好多洋奴向洋人跪得太耐,腰骨都挺唔直了。

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-3-2 10:30 AM 發表

真係多得泛桶2019 做場大龍鳳,比晒位中央直接出手,再加上戴妖呢件冷氣軍師,一獲過炒起晒香港啲陋習
其實係新冠肺炎打敗了西方世界,阿爺睇準時機出鞘了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-2 11:27 AM 發表

其實係新冠肺炎打敗了西方世界,阿爺睇準時機出鞘了。
九吾搭八,黃狗搞到香港甘樣,就算天塌落來阿爺都會出手啦,井蛙國人到今時今日都未知香港邊個話事,真係當自己系國家咩,揾盤水照下樣啦

我記得HONG KONG 本來無乜政治議題。
係有班友突然走出黎大大聲話生活就係政治,
柯個屁都同政治有關。強係0係HK行銷政治...........................

咁而家如你所言,政治黎搵你LA,
你應該開心先係..................

引用:
原帖由 ie7 於 2021-3-2 11:30 AM 發表

九吾搭八,黃狗搞到香港甘樣,就算天塌落來阿爺都會出手啦,井蛙國人到今時今日都未知香港邊個話事,真係當自己系國家咩,揾盤水照下樣啦
你咪傻啦,阿爺忍左咁多年,次次都係派糖安慰香港果班反対派,點解今次先出鞘呢?果陣23條收回,佔中果陣梁振英都要吞聲忍氣啦。仲有,林鄭都要收回逃犯條例啦。咩事突然阿爺出手呀?你睇返個時間,係外國肺炎大爆發開始之後,阿爺就放心出手了。因為阿爺睇到外國根本就是垃圾,原來一直高估左外國的能力,宜家睇清楚了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-2 11:37 AM 發表

你咪傻啦,阿爺忍左咁多年,次次都係派糖安慰香港果班反対派,點解今次先出鞘呢?果陣23條收回,佔中果陣梁振英都要吞聲忍氣啦。仲有,林鄭都要收回逃犯條例啦。咩事突然阿爺出手呀?你睇返個時間,係外國肺炎大爆發開始之後,阿爺就放心出手了。因為阿爺睇到外國根本就是垃圾,原來一直高估左外國的能力,宜家睇清楚了。
認同你👍👍👍

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-2 11:37 AM 發表

依家阿爺出手相信的確有內外既原因,外既就係中美對抗,疫情爆發。內既就係香港反對派踩過紅界,愈黎愈癲,再加上外國 同台獨係香港愈出位,所以,就有依家咁既結果。其實阿爺都忍左香港20幾年啦,忍唔落去一定有原因啦。香港黑暴正好俾阿爺一個出手既楔機,國安法平亂,出師有哂名。依家一捉就40幾個反動派,戴sir拎梗一等功,有機封埋烈士。

引用:
原帖由 Boris2600 於 2021-3-2 09:38 AM 發表

在「愛國者治港」旗幟下,一場跨界別的政治大清洗正在進行,繼兩級議會成員後,從前被譽為「天之驕子」的政務主任(AO)、向來地位超然的司法人員的人事管理,將來也難逃被中央直接抓的命運。

https://fs.mingpao.com/ins/20210302/s00022/4e64d0e0c7eced7a32e2b589149fa858.jpg

所謂高官!
有厚祿自然要付出!有同心口罩你唔 ...
染黃一律收皮

港府滲入不少牛鬼蛇神公務員,從低到高都有,根據呀爺提出的愛國者治港原則,以後高級公務員一定要作政治審查,並且要絕對服從,忠誠,無得政治中立,發覺有偏差就要炒.

引用:
原帖由 maygii 於 2021-3-2 10:34 AM 發表

阮民安
資深社會運動家
阮民安??阮姓,越南人後代?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]