• 瀏覽: 2,467
  • 回覆: 67
港府上月18日恢復晚市堂食,顧客須以手機掃描「安心出行」二維碼或登記個人資料,一直有網民聲稱在新措施實施後只會留假資料,

港府上月18日恢復晚市堂食,顧客須以手機掃描「安心出行」二維碼或登記個人資料,一直有網民聲稱在新措施實施後只會留假資料,甚至使用虛假「安心出行」應用程式。有傳食環署明日(2日)起會派出便衣人員「突襲」食店,如發現食客沒有留下手寫資料或使用「安心出行」,將可能被票控罰款5,000港元。

好囉, 成日見D人唔用嘅, 有人捉就好

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/bkn-20210301221440161-0301_00822_001.html

熱賣及精選
亂填紙仔罰$5000!低死啦!

填嗰啲個人資料都係亂填

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-3-2 08:58 AM 發表

港府上月18日恢復晚市堂食,顧客須以手機掃描「安心出行」二維碼或登記個人資料,一直有網民聲稱在新措施實施後只會留假資料,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/photo/bkn-20210301221440161-0301_00822_001_01b.jpg?20210301230347

港府上月18日恢復晚市堂食,顧客須以手機掃描「安心出行」二 ...
咪係囉,唔想留名咪叫外賣,1係唔食囉,搞咁多野,又俾啲機會班仆街呃OT

會否嚴格執行先,我覺得都係雷聲大雨點小,睇吓係咪真做先

買多部二、三百蚊清水機去嘟到夠,符合哂法例

食環: 劉利群終於肯做野了. 葉劉今次係米政府集體決定呢?

以前所有野都要靠警察做, 等黃絲只攻擊警察. 至於升職, 真係立下大功先啦. 連濃害左咁多正常市民.

公務員有18萬人, 如果全部人同心協力, 黃絲都無你乎.

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-3-2 09:09 AM 發表

其實安心出行目的唔介意你用清水機..

不過智將總喜歡陰謀論...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-3-2 09:09 發表

其實無所謂, 最重要有風險就去檢姐.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-3-2 09:08 發表

會否嚴格執行先,我覺得都係雷聲大雨點小,睇吓係咪真做先
起碼出咗聲先, 行咗第一步, 執唔執定執唔執到係後話

跟本裝個APPS就好方便好簡單

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-3-2 09:14 AM 發表

起碼出咗聲先, 行咗第一步, 執唔執定執唔執到係後話

跟本裝個APPS就好方便好簡單
認同!
根本出咗聲,D人唔敢唔嘟,黃人咁細膽

引用:
原帖由 必佬 於 2021-3-2 09:00 AM 發表

填嗰啲個人資料都係亂填
大部份都亂填

引用:
原帖由 007star 於 2021-3-2 09:23 發表

大部份都亂填
填門口D薄仔又真係白痴嘅, 你寫完全世界都見到,
你話嘟安心漏你D資料多, 定寫係薄仔, D下手食客職員見到嘅資料多?
呢D唔係APPS嘅問題, 係人嘅智慧有問題

非常支持 食環署一定要執行監管職責

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-3-2 09:09 AM 發表

嘟就係跪低

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]