• 瀏覽: 2,788
  • 回覆: 44
癈話。橙壞了便沒有得救。

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-3-2 08:50 AM 發表

咪係囉,係真心愛國愛黨既,1定欣然接受藍絲稱號啦,對於果啲愛國係工作既仆街寄/作者嚟講係唔會明
喺你哋呢班曱甴嚟講 唔支持你哋就係藍絲啦 叫你哋唔好犯法又係藍絲啦 有時好心著雷劈 叫佢哋唔好犯法 佢哋唔聽俾人拉咗 又係叫佢哋唔好去犯法嘅人錯 好似呢條粉腸咁最好 叫人犯法 自己唔去 就唔會畀人拉

提示: 違規內容已被屏蔽
總之支持政府
公共設施加價唔好反對唔好嘈

去北大讀咪好囉,黃畜只可屈喺鄉港。

條嚫妹唔畀優秀少年私了揼鑊金算好彩😭

香港革命就如當年文革般狂熱,證明都是中國人

引用:
原帖由 tom012345 於 2021-3-2 01:59 AM 發表
就被惡意標籤為「藍絲」。
藍絲好失禮妤妤嗎? 說成藍絲就是惡意標籤嗎?
我奉公守法,不支持黑暴,不支持私了.
但不會說自己是藍絲,我只會說自己是正常人.

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-3-2 08:14 AM 發表

唔係好失禮唔失禮,一個正常嘅香港人點解要被人標籤呀。
就係因為你地班黃屍最鍾意搞埋呢啲嘢,搞到好多詞語都由好嘅詞語或者中性嘅詞語,變成負面詞語。
好似「天使」就變成了為人提供性服務嘅人,「裝修」就變成了任意破壞人地物品嘅詞語等等。
好好地一個正常香港人,就係因為唔跟從黃屍嘅想法,就要被說成藍C?根本就沒有甚麼所謂藍C,香港亦只有黃屍,因為黃屍係自佔中時期,一班人以黃色絲帶來標籤自己屬於支 ...
分顏色係二分法減低個人思考嘅手段
洗腦黃色做乜都啱唔使用腦諗
係老美操控嘅顏色革命慣用嘅洗腦手段之一

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-3-2 08:14 AM 發表

唔係好失禮唔失禮,一個正常嘅香港人點解要被人標籤呀。
就係因為你地班黃屍最鍾意搞埋呢啲嘢,搞到好多詞語都由好嘅詞語或者中性嘅詞語,變成負面詞語。
好似「天使」就變成了為人提供性服務嘅人,「裝修」就變成了任意破壞人地物品嘅詞語等等。
好好地一個正常香港人,就係因為唔跟從黃屍嘅想法,就要被說成藍C?根本就沒有甚麼所謂藍C,香港亦只有黃屍,因為黃屍係自佔中時期,一班人以黃色絲帶來標籤自己屬於支 ...
完全同意你所講, 我反黃屍, 唔代表我要標籤自己為什麼藍絲,
什麼分化社會就係呢D人搞出來, 點解要將香港搞到好似台灣咁分藍營, 綠營?
泰國當年爆動又係黃衫軍, 紅衫軍(唔係近期呢次)
將人分陣營就係為左要引起內鬥, 正常人只需做回自己, 不要中計分什麼黃藍之別,
就算你本身係黃人, 只要你無做過犯法既事而家做番個正常人都未遲

引用:
原帖由 tom012345 於 2021-3-2 01:57 AM 發表
將來見到對方時,只要比對方過得更好,就是最好的回應。在文憑試後到北京升讀大學的妤妤,近日在YouTube頻道《政壇新秀》接受訪問,一吐高中時經歷。她是林鄭母校(嘉諾撒聖方濟各書院)的師妹,此前只因擔心同學而告誡他們「你哋做啲係非法嘅嘢,希望大家不要去,好危險,我哋嘅年紀不適合做政治嘅嘢」,就被惡意標籤為「藍絲」。

作文匯報作的文
將來見到對方時,只要比對方過得更好,就是最好的回應。  ...
呢位小朋友幾好心,但去叫黃人唔好做犯法野,慘過叫佢地去死

根據曱甴定義,美國黑人民權領袖馬丁路德金都係藍絲,因為佢都叫人唔好用暴力。

Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that. Hate multiplies hate, violence multiplies violence, and toughness multiplies toughness in a descending spiral of destruction.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]