• 瀏覽: 39,666
  • 回覆: 31
  • 追帖: 2
麗港城流年地運麻麻喎;早排連環爆疫, 依家又有單無啦啦由氣窗跌落街!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/593 ... pp.link/LG71h8MfUbb

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
熱賣及精選
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-1 10:38 PM 發表

明知有細路就做好安全措施喇加窗花有幾難
原裝有窗花既, 住戶拆除咗啫!!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-3-1 10:42 PM 發表

九歲仔已經好大個,點解會從氣窗跌落街?九個月大就唔出奇。
完全同意, 係有啲靈異成份;南蕪阿彌陀佛~

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

開咗窗無裝窗花…瞓瞓下剛剛遇著啱啱個位就跌咗落街
唔大可能囉, 睡房窗有幾大喔?左右兩邊開、中間就梗既!!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-1 11:01 PM 發表

氣窗係上格度
都係覺得邪邪哋;樓上話齋, 如無外力, 九歲仔體型, 邊有禁易跣出窗外? !

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-1 11:10 PM 發表

都係嘅…閰皇要你三更死不許留人到五更
34座對住個山丘, 以前係陶瓷廠嚟架!!

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-3-1 11:32 PM 發表

🤔原本覺得有冇可能...
但點條link入去看...07年...09年都有發生過....
瞓瞓下跌了落街...

睡姿真係重要.....
首先, 氣窗打開時, 衹有6~70度, 隻窗本身已是障礙物;其次, 氣窗有手柄, 若然有人滑出, 其衣褲多少都會被kick住!!

引用:
原帖由 23337799 於 2021-3-1 11:51 PM 發表

拆窗花甘on9?
有乜出奇;你多啲留意下, 大把住戶係咁做~

引用:
原帖由 23337799 於 2021-3-2 12:02 AM 發表

甘佢有小朋友係咪所有野都要小心?意外同意內差好遠
可能大人諗住, 都禁大個仔咯, 邊會反瞓到周圍碌吖?你估BB咩?

而且, 你有無為意?氣窗有石屎台承托架;個深度同窗台一樣, 大約兩呎。即是話, 當個人跣出窗口, 唔係立刻向下墮, 而係要經過兩呎的buffer.

引用:
原帖由 23337799 於 2021-3-2 12:20 AM 發表

如果係我對於甘既設計,我還是有些憂慮,心有不安,直頭吾會將張床放窗邊
用得上下隔床, 明顯住既人多啦;而且, 間房唔係好大咋!!

引用:
原帖由 lovekakababy 於 2021-3-2 12:15 AM 發表

氣窗呀!邊有窗花㗎!
邊個話氣窗無天花架?無知!!

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-3-2 12:25 AM 發表

有機會碌碌吓撞爆玻璃飛落街,所以啲玻璃幕牆商廈係腰位高度要裝室內玻璃圍欄
又唔會噃, 麗港城啲窗, 全部係雙面玻璃~

引用:
原帖由 23337799 於 2021-3-2 12:29 AM 發表

成個屋如果只有窗邊可以放床,我無話可說,只怪土地問題害了他吧
你都可以怪因為「無錢」;住D三邊落床既大屋, 咪無事囉~

引用:
原帖由 keke009 於 2021-3-2 12:33 AM 發表

上格床應該比氣窗低, 如果一樣高咪頂頭?
有point, 咁就更加懸疑??

引用:
原帖由 discusskok 於 2021-3-2 12:35 AM 發表

係咪因為熱或者凍,開關氣窗嘅時候矇矇矓矓唔小心跌落去
你睇吓樓上幅圖, 仲手開窗都不至於飛出去架!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]