• 瀏覽: 43,821
  • 回覆: 182
  • 追帖: 1
+4
平時麗港城住戶咁多投訴 今次會唔會話單位設計有問題

會唔會自己貪玩爬出去返唔到轉頭整下整下自己碌落去,又或者瞓著咗發緊夢周身郁捐嚟捐去碌咗落去。

引用:
原帖由 決意 於 2021-3-2 11:40 AM 發表
自已買既樓, 怎樣裝修自已決定

男童睡中,實係轉動身體去氣窗而墮斃可能

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-3-2 11:34 AM 發表

小朋友唔知道危險性,唔識判斷
十歲八歲不知幾懂「性」吖, 仲小朋友?!

引用:
原帖由 決意 於 2021-3-2 11:40 AM 發表
長實有難了!!

係呢?住戶平時投訴乜多?

麗港城9歲男童瞓上格床 意外從氣窗墮樓亡

事發在今(1日)早上7時45分,藍田麗港城34座一名9歲姓林男童由高處墮下,倒臥平台陷入昏迷。男童送往聯合醫院搶救,經搶救後不治。

據了解,事主父親早上7時許發現兒子不

2009年大角咀男忘記關窗戶 意外滾出窗外墮樓

過去本港亦發生事主睡碌架床期間意外墮樓案件。翻查資料,於2009年大角咀中匯街中興樓一單位,一名男子疑臨睡前忘記關上上格床窗戶,他意外滾出窗外墮樓,他送院時情況危殆;另於2007年,屯門兆康苑一名青年睡在碌架床上格時,當時氣窗無裝窗花,事主滾出氣窗外墮樓,他手部骨折清醒送院治理。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 11:44 AM 發表

十歲八歲不知幾懂「性」吖, 仲小朋友?!
睡夢中爬左出去都有可能

引用:
原帖由 andlong 於 2021-3-2 11:42 AM 發表
男童睡中,實係轉動身體去氣窗而墮斃可能
個氣窗吾算大到一個9歲男童訓訓下碌出去

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-3-2 11:47 AM 發表

睡夢中爬左出去都有可能
建議屋主搵潘兆聰!!

引用:
原帖由 Beebbb 於 2021-3-2 11:46 AM 發表
麗港城9歲男童瞓上格床 意外從氣窗墮樓亡

事發在今(1日)早上7時45分,藍田麗港城34座一名9歲姓林男童由高處墮下,倒臥平台陷入昏迷。男童送往聯合醫院搶救,經搶救後不治。

據了解,事主父親早上7時許發現兒子不

2009年大角咀男忘記關窗戶 意外滾出窗外墮樓

過去本港亦發生事主睡碌架床期間意外墮樓案件。翻查資料,於2009年大角咀中匯街中興樓一單位,一名男子疑臨睡前忘記關上 ...
一次意外, 足以致命 !

引用:
原帖由 金牌殺手吹水龍 於 2021-3-2 11:49 AM 發表

個氣窗吾算大到一個9歲男童訓訓下碌出去
上面已分析, 有三重障礙物, 一個人唔容易塞出、再墮下架!!

佢老豆老母有冇諗過夢遊呢樣野,有時發夢身體是會隨夢境動作移動的!

訓到咁高一定要封窗,唔封都整個窗花啦,今次真係比佢老豆老母累能死

R.I.P.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]