• 瀏覽: 4,813
  • 回覆: 40
+2
引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-3-3 01:59 PM 發表

一定即收免夜長夢多
就算留島不留人都要
還不是時機,一旦開戰,就會被歐美日制裁。而且如果不是一擊即中。周邊國家比如印度可能會搞搞陣。
所以估計是2030到35年之間。到時和亞洲各國捆綁,科技接近美帝。就不怕制裁。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2021-3-3 02:39 PM 發表

還不是時機,一旦開戰,就會被歐美日制裁。而且如果不是一擊即中。周邊國家比如印度可能會搞搞陣。
所以估計是2030到35年之間。到時和亞洲各國捆綁,科技接近美帝。就不怕制裁。
中國制裁佢地就差唔多,佢地無左mic生不如死。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2021-3-3 02:39 PM 發表

我意思係一旦開戰必先收台灣

至於可以拖到時,高鐵話預計2035 通台北

時間不由人, 佢老味 唔會畀時間你 建設完,。。。。。。。!!!!!?????

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-1 09:03 PM 發表
黃色: 長江三角州、珠江三角州
紅色: 美軍駐日基地、越戰美軍金蘭灣基地
白色: 鄂霍次克海、馬六甲航道
藍色: 美軍琉球基地、美軍駐菲基地

我覺得只有黃色是真的,拿下台灣島可以更好保護兩大經濟中心
但更重要的是歷史情感,中共政權最大合法性係帶領中華民族復興、擺脫自清朝割香港以來的屈辱、改善民生
過去幾十年我們能力不足,也有更迫切的民生福祉問題,收復台灣 ...
收回台灣省出入太平洋易過借火

快拿 講咁耐 我國威武

引用:
原帖由 大林林 於 2021-3-4 02:00 AM 發表

收回台灣省出入太平洋易過借火
e+出唔到咩?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-4 09:37 AM 發表

e+出唔到咩?
戰時水雷同潛艇一封就頭痕

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-3-1 09:30 PM 發表
同胞互殘
笑的是外國人

不到最後,迫不得己
不應動武
當年日本侵華佔領台灣期間
殺左大量中國人,然後大量移民去台灣
根本而家好多當權者有日本血統反中

全國統一是14億人民的民意,無一個當世第一強國是領土分裂的。

只要 台省 投誠 就天下太平? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]