• 瀏覽: 526
  • 回覆: 10
立法會秘書處今日(1日)發表「自置居所對香港社會經濟的影響」的研究簡報。研究指出,香港樓價於15年內急升近4倍,自置居所

20 年,香港樓價升了 4 倍,人工卻最多升了一半至一倍。
35 歲以下置業,仲要由 22% 急降只有 1/3 ,即 7%。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/bkn-20210301133148747-0301_00822_001.html

多謝貪曾啦

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-3-1 07:05 PM 發表
多謝貪曾啦
都是:
1. 停起居屋
2. 投資移民可以用買樓作業換香港身分證的條件。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-3-1 07:08 PM 發表

都是:
1. 停起居屋
2. 投資移民可以用買樓作業換香港身分證的條件。
同埋拖慢起公屋,而家仲衰,出租公屋變綠置居
而家日日都開口埋口話要愛國愛港,之後剷除異己,但貪曾就完全唔理

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-3-1 07:05 PM 發表
多謝貪曾啦
同埋d盲反開發新土地既人...

有住屋問題又盲反果d 最抵死...

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-3-1 08:58 PM 發表

梁振英貪污五千萬多過佢多多聲啦
689貪污有咩問題,起碼佢肯起公屋先,貪污從來都唔係問題,只要有為市民做嘢而唔係為權貴做嘢就得

再講貪曾收錢停起樓8年,收錢啲錢肯定過億啦

而家樓價咁L高,想買樓如果冇家底及冇屋企人幫手,打工仔硬掘真係要接近40歲才買到

引用:
原帖由 dsq222 於 2021-3-1 09:02 PM 發表
而家樓價咁L高,想買樓如果冇家底及冇屋企人幫手,打工仔硬掘真係要接近40歲才買到
到40歲,樓價又會再升,你有冇計埋?

主題標籤 #立法會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]