• 瀏覽: 2,150
  • 回覆: 24
去年7月1日港島區有大批示威者遊行,並演變成警民衝突,一名24歲男子涉嫌在銅鑼灣刺傷防暴警員,最終在即將起飛往英國倫敦的

去年7月1日港島區有大批示威者遊行,並演變成警民衝突,一名24歲男子涉嫌在銅鑼灣刺傷防暴警員,最終在即將起飛往英國倫敦的航班上被捕,被控一項有意圖傷人及暴動罪。當日另有2名學生被指阻撓該防暴警員執勤,分別被控拒捕、阻差辦公及暴動。兩宗案件今日(1日)在東區裁判法院再提訊,各被告暫時毋須答辯,案件押後至3月18日,轉介區院答辯。                                                

24歲被告黃鈞華,被控在2020年7月1日於銅鑼灣高士威道皇仁書院外,意圖使警員25116身體受嚴重傷害而非法及惡意傷害他;17歲羅姓男生被控於同日同地抗拒正在正當執行職務的警員25116;19歲學生周霈霖則被控於同日同地故意阻撓警員25116。3人另被控暴動罪,指他們在同日同地連同其他人參與暴動。黃須繼續還押,羅、周則准以原有條件續擔保。

我收到料喇.
呢單畸屎由濕婆禮揸莊分配, 濕婆禮將呢單畸屎交由沈大文負責審理.
沈大文又做埋辯護律屍, 佢話黃鈞華只係想去英國申請BNO VISA, 又唔係當場斷正拉到, 當日暴亂現場人人戴口罩又著黑衫, 即係有合理懷疑黃鈞華不在現場, 基於疑點利益歸被告, 即判無罪, 當庭釋放, 大家 happy.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/bkn-20210301160846677-0301_00822_001.html

錢法官、沈法官顧掂自己先,可能遲啲就俾國安公署拉。

唔重判十年無天理.

腦殘yc慢慢坐,弓起哂!

唔好急… 慢慢查…
再拖返三五七個月先

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-1 04:52 PM 發表
去年7月1日港島區有大批示威者遊行,並演變成警民衝突,一名24歲男子涉嫌在銅鑼灣刺傷防暴警員,最終在即將起飛往英國倫敦的

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/photo/bkn-20210301160846677-0301_00822_001_01b.jpg?20210301160851

去年7月1日港島區有大批示威者遊行,並演變成警民衝突,一名 ...
坐多一排先

歌仔都有得唱喇,
沈大文坐大廳, 黃鈞華唔使驚.

時辰到

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-1 04:52 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210301/photo/bkn-20210301160846677-0301_00822_001_01b.jpg?20210301160851

去年7月1日港島區有大批示威者遊行,並演變成警民衝突,一名 ...
唔係真㗎嘛, 又係辯護髮棺上場 呢件好明顯係有晒計劃嘅意圖謀殺喎.

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-1 05:23 PM 發表

唔係真㗎嘛, 又係辯護髮棺上場 呢件好明顯係有晒計劃嘅意圖謀殺喎.
濕婆禮係

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-1 05:27 PM 發表

濕婆禮係
$禮唔係被吊咩?

呢單隻曱甴走唔甩啦

係咪佢女朋友告發佢嗰單?

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]