• 瀏覽: 23,521
  • 回覆: 262
引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-28 09:15 PM 發表

解決問題很簡單,
強制所有出入食肆, 無論除不除口罩,
都要使用有追縱功能的安心出行就可!!
你淨係識用死力, 中正車公:『抱薪救火』!

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-28 21:15 發表

解決問題很簡單,
強制所有出入食肆, 無論除不除口罩,
都要使用有追縱功能的安心出行就可!!
個app根本無撚用!
早幾日手機無網絡都掃到
根本係做戲比大陸睇交行貨

吊你滷味死黑曱甴四處播毒!禽流感嗰時都有殺雞,點L解而家唔L去殺死嗰啲黑曱甴仲比佢哋隨街四圍走?

引用:
原帖由 pherrows 於 2021-2-28 09:01 PM 發表

今次應該禁午市堂食
何教授話香港人做錯乜要攪到咁喎!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-2-28 08:50 PM 發表

好多安心碼都掃唔到, 懷疑食肆做咗手腳, 費事有後患!
掃唔倒咪唔去兼打1823!等這些店執咗佢

黑醫護有放毒之疑

所以我之前dislike周身痕, 然後說:
""決定暫時買外賣, 連 Tea Time時段都可以省回, 等多幾個月睇定先....""

似乎完全沒決定錯!

一來是掃機系統, 已經講過根本就係半桶水,
就算不算操作等問題, 實際應用上, 亦會構成其他問題,
根本就係攪來攪!

結果首日就麥記外賣打人事件!
原因就係 (1):
依舊講到唔清唔楚, 事後才再來補充說, 問你死未!

之後應該就是大埔街市中的食檔事件!
原因就係 (2):
社會層面跟到唔清唔楚, 係又封唔係又封,
最後ON膠到連消防走火門都封埋!

今單, 就是最明顯, 一早已經比人批中的問題,
所以問題存在, 係就係, 唔係就唔係,
與政治政見根本也無關,
內部掌權的係唔認,
死要面硬要做,
無人吹得佢脹咁解而已!

原因就係 (3):
推安身痕, 根本又係如舊社會工程習慣,
做半不做半, 最後唔該你唔好做好過了!
根本就係做完 = 無做!

當聽到被社會批評系統有漏洞後,
雖然今次肯去承認且沒再死撐,
然後再去加入客人可以用手抄資料來取締的方案!

但其實已經也再立被笑評,
客人根本可以亂寫, 而也難以管控!
即是意味著, 另一個更大的漏洞一也應運而生!

以上, 就是所謂 "天一半地一半的工程" + "做了=無做 之擾民方案"
技術分析後, 如果真的有效, 當就不算是擾民, 而是管制, 是做對了的!

但一方面要強用安心行, 而另一方面一卻一味扮曬民主咁,
順應民意, 加入自由度?可以演變成資料亂填的手寫系統?
大安旨意地, 自豪地, 旨意香港人都是自律+守法?
根本就又係完全未瞓醒!

呢一單, 就直頭係講緊, 系統本身, 連已經有人感染,
隻apps都無任何提示呢下先最白痴!

然後就又轉移視線, 恐腰斬晚市?
然後本來早午段, 本來不用安心行的時候無事,
現在卻無端端因為開完又叫停的晚市,
變成全也多了有=無用的安心行?
ON 乜膠!

引用:
原帖由 自閉兒 於 2021-2-28 09:17 PM 發表
收緊至兩人啦……全收,業界又好慘!
同埋有冇隔板都隔1.5米啦……如果唔係放塊板又8 人一枱坐埋一齊,晒氣!
枱與枱放塊夾板有鬼用?病毒泡沫在空氣中漂移, 隨住氣流移去你頭頂過呀!

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-2-28 08:51 PM 發表

是的,隨時停牌冇工開!
所以話林鄭廢柒把撚火
有假髮,犯法當食生菜

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-2-28 21:18 發表

個app根本無撚用!
早幾日手機無網絡都掃到
根本係做戲比大陸睇交行貨
一早知冇用, 連電話號碼都唔敢攞, 莫講追縱功能, 用Apps根本安全過用 Google Form 或 寫紙仔
只要Apps 有電話認證同追縱功能
加強制進入食肆必需使用
Apps就變有用了!!

引用:
原帖由 oldbeer 於 2021-2-28 08:13 PM 發表
呼吸系統專科醫生梁子超則批評,今次爆發反映「安心出行」程式未能做到追蹤工作

應鬧爆黃屍,死日話被追蹤!!!

黃屍=人類公敵!!
證明講嗰個人根本唔清楚安心出行係啲咩嚟。安心出行應用程式並不備有追蹤功能,程式只會在用戶有風險時提醒安全建議,佢唔聽唔睇都無佢辦法。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-2-28 09:17 PM 發表

原來控疫變咗『政治角力』!
咁係咪有班人唔合作先,依D咪係靠害羅

腰斬啦!

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2021-2-28 08:06 PM 發表
本港農曆新年後疫情急速反彈,昨日單日新增33宗確診個案,創近3星期新高,尖沙咀K11 Musea商場「名潮食館」疫情擴大,累計最少41人染疫,晚市堂食令及多個重開場所恐隨時叫停。有餐飲業界表示,如當局因個別事件再向業界開刀,一刀切禁止晚市堂食,直斥不合理,業界亦感氣餒。業界及醫生分析新一輪爆疫源於三大漏招,包括未有做好把關,防止染病員工帶病工作;其二當局支援業界改善硬件不足;其三是追蹤工作太慢,且 ...
多謝班唔用安心出行嘅黃畜。留假名假電話號碼,不斷四出播獨。

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-28 21:23 發表

一早知冇用, 連電話號碼都唔敢攞, 莫講追縱功能, 用Apps根本安全過用 Google Form 或 寫紙仔
只要Apps 有電話認證同追縱功能
加強制進入食肆必需使用
Apps就變有用了!!
算把啦…
他日押黃鄭入秦城,就是香港重光之時

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]