• 瀏覽: 2,221
  • 回覆: 34
+5
【星島日報報道】商務及經濟發展局局長邱騰華在電台節目中表示,旅遊氣泡重啟暫未有時間表,若本港疫情未穩定,可能令旅客擔心能...

打不打疫苗結果都是一樣的,大家不用爭着打疫苗了。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/邱騰華指市民打疫苗後-未能憑針卡-世界通行-050100194.html

一盤冷水照頭淋。

打疫苗好似只是唔洗對人體傷害咁大, 唔等於唔會傳比人喎 .

其實只是一向的普通流感, 全世界玩大左. 

佢自己都唔打,大家攬著一齊死。死耶L曱甴

打疫苗唔係為旅遊

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-2-28 02:52 PM 發表
【星島日報報道】商務及經濟發展局局長邱騰華在電台節目中表示,旅遊氣泡重啟暫未有時間表,若本港疫情未穩定,可能令旅客擔心能...

打不打疫苗結果都是一樣的,大家不用爭着打疫苗了。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/邱騰華指市民打疫苗後-未能憑針卡-世界通行-050100194.html

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-2-28 03:02 PM 發表
打疫苗唔係為旅遊

大部份人打了才能群體免疫

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-2-28 03:02 PM 發表
打疫苗唔係為旅遊
好多舊年冇攞大假旅遊,公司已經開始要求清大假了。

理論上疫苗應該能夠令身體短時間產生大量抗體 令病毒係體內濃度降低,也能減低傳比他人的風險

點解咁多政府 藥廠已經戴哂頭盔話唔代表打左就無事

呢家打左 乜都唔代表 安全性又未有幾年時間考驗 咁都係唔打住

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-2-28 03:08 PM 發表

好多舊年冇攞大假旅遊,公司已經開始要求清大假了。
一年都冇要求清大假,佢地應該幾好環境

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-2-28 03:13 PM 發表

一年都冇要求清大假,佢地應該幾好環境
冇得去旅遊,當然冇必要放大假,期待通關返大陸唔使隔離,可以放大假去大陸旅遊。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-2-28 03:22 PM 發表

冇得去旅遊,當然冇必要放大假,期待通關返大陸唔使隔離,可以放大假去大陸旅遊。
好多公司已經清晒大假 9 世

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-2-28 03:26 PM 發表

好多公司已經清晒大假 9 世
今年才過兩個月就清大假?

主題標籤 #邱騰華
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]