• 瀏覽: 3,884
  • 回覆: 6
+3
上月55名與去年「35+民主派初選」計劃有關的人士被捕,被指違反國安法第22條「顛覆國家政權罪」,原定下次報到日子為4月8日,被警方國安處通知提前

只告47人.. 但拉左55..  55 - 47 = 25.... 咁即係...... 有8人轉做污點證人?

袁偉傑未被起訴,下午3時許離開田心警署,5月再到警署報到。被問到未被起訴是否幸運,他表示「一言難盡」,對其餘被控戰友說加油:「保重,難過日子總會過去。

仲有初選票站未告, 佢地都係明顯參與者. 隨時有份簽協議, 值得考慮告埋.

https://www.hk01.com/政情/495171/民主派初選逾六成票站是區議辦-黃店-佔40間集中油尖旺

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/592901/民主派初選涉違國安法-消息-至少30人會被控顛覆國家政權明上庭

引用:
原帖由 eos888 於 2021-2-28 13:15 發表
和你篤
剛剛一半人篤另一半人.

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-28 13:43 發表
會唔會拉埋投票比泛民嘅市民
如果佢地有簽爁炒35+ 條款, 拉埋都唔奇.

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-28 13:50 發表

咩都冇簽,只係純粹投資比泛民,咁洗唔洗拉?
咁你放心都得啦. 今次係告果個攬炒協議. 你地60萬+1 只係初選, 如果無簽過或無口頭應承呢個協議, 係告唔入的.

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-2-28 14:59 發表
民主黨本來可以長期呃9班香港儍西!
民主黨主席胡志偉一接手!差唔多就嚟滅黨!
本來黑暴事件,係人都知唔啱!但呢班民主黨姐住良心講說話!
依家仲要衰埋國安法!係咪on9先!
俾司徒華知道一完彈番起身吊9班儍西!🤭
其實上一代既民主黨係識玩政治. 呢一代好廢. 以為咩都講惡. 結果自己衰哂.

成班黑暴, 民主黨都去支持, 直接累死佢地.

去年Trump Trump 咁疫狂, 美國佔領國會暴力事件, 侵侵都要譴責啦. 泛民真係好鬼笨.

引用:
原帖由 fai28 於 2021-2-28 15:43 發表
最怕777又心軟
國安法.. 唔到佢話事啦.

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-2-28 17:04 發表

以前黃毓民,大舊嗰啲,都係大叫打倒共產黨,都唔會有乜嘢實質行動出嚟!
到呢一班民主派,真係傻下!傻下! 特登飛過去美國制裁香港! 中國共產黨唔搞你都過唔到自己!
嗰幾年美國同中國已經打緊好貿易戰!你班儍西仲要畀國家添煩添亂!你話係咪好戇鳩先!
佢地失哂理智咯. 邊會玩到賣國咁大件事架, 中美咩關係, 去美國叫人搞中國. 呢批泛民個腦真係笨到死, 呢個世界有邊個國家係容許咩做既? 所以教佢地咁做既人都抵鬧.

而最神奇竟然無人睇到有問題.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]