• 瀏覽: 19,706
  • 回覆: 309
+15
政府在周一宣布,原食環署署長劉利群晉升為食物及衞生局常任秘書長。惟消息公布後,不少建制派群組及網頁群起攻之,質疑對方政治立場未夠愛國。立

乜D藍官識驚啦咩? 😏

起初,納粹抓共產黨人的時候,
我沉默,因為我不是共產黨人。
當他們抓社會民主主義者的時候,
我沉默,因為我不是社會民主主義者。
當他們抓工會成員的時候,
我沉默,因為我不是工會成員。
當他們抓猶太人的時候,
我沉默,因為我不是猶太人。
最後當他們來抓我時,
再也沒有人站起來為我說話了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/592824/新常任秘書長遭藍營圍剿-葉劉力撐劉利群能幹-請停止文革式批鬥

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-2-28 12:39 PM 發表
政府在周一宣布,原食環署署長劉利群晉升為食物及衞生局常任秘書長。惟消息公布後,不少建制派群組及網頁群起攻之,質疑對方政治立場未夠愛國。立

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210228/442665890291388416562314.jpeg/09wub4-mDUmISO4SlDci8oGU393sSrzMwrhxwcK4ccE

乜D藍官識驚 ...
自己友 又內鬥

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-2-28 12:42 PM 發表

自己友 又內鬥
與天斗,其樂無窮;與地斗,其樂無窮;與人斗,其樂無窮。

佢好應該解釋吓黑暴期間佢同佢老公做過啲事.

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-28 12:50 PM 發表
佢好應該解釋吓黑暴期間佢同佢老公做過啲事.

有鬥爭先會有進步, 咁簡單嘅道理, 唔係唔L識嘛?

理應炒魷,依家仲升職加薪,香港就係咁L怪旦!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-2-28 12:53 PM 發表
先係深黃,跟住淺黃,依家係時候到中間同淺藍啦。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-2-28 12:46 PM 發表

與天斗,其樂無窮;與地斗,其樂無窮;與人斗,其樂無窮。
大公文匯出哂頭版文章
白紙黑字

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-28 12:51 PM 發表

咁嘅內鬼漢奸都撐,所以阿爺唔俾葉劉做特首 !

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-2-28 12:53 PM 發表
這些叫鬥
幾位內地高官來到香港
黑暴直接收皮
只係中央唔出手吧

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-2-28 12:42 PM 發表

自己友 又內鬥
邊個話佢自己友
佢就係唔係自己友先被批鬥
佢當年有拆國旗咁快咁拆流膿
啲人仲唔捧佢上天

終於一步到位了,最後拍掌唔夠持久都係罪

葉劉有個缺點
婦人之仁

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-2-28 12:39 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210228/442665890291388416562314.jpeg/09wub4-mDUmISO4SlDci8oGU393sSrzMwrhxwcK4ccE

乜D藍官識驚 ...
因為葉樓是假建制,是暗黃!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]