• 瀏覽: 3,042
  • 回覆: 38
+2
挑,沙地阿拉伯咁大個油田,我又唔信美國會同佢反面喇

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-2-27 10:11 PM 發表
沙特皇子殺死個記者,美國佬要有啲表態。
Jamal 係鹵味公民

早拜山做了腫桶之後, 延續美國淫主黨的陰濕蠱惑賤招, 陰濕轟炸敘利亞濫殺無辜平民百姓, 美國佬想在中東繼續扮大佬指手劃腳, 當然要出手對付沙特這個產油國啊... 美國佬才是世界最PK賤格的恐怖份子...

盤棋點捉都死!

自己有油出,又要依賴別國用美元!

同人爭生意,又要人用自己印嘅廢錢?以前天下無敵重可以!而家有中共阻住哂!都幾難玩!

拜登好似篤爆咗係沙特王儲指示殺害記者

呢輪應該用呢件事縛架緊沙特.

做美狗係只有咁命運...

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/world-56206571

"白宮表示,拜登再度重申美國非常重視「普世的人權與法治」。拜登的前任總統特朗普一直尋求與沙特建立更緊密的關係。特朗普政府拒絶以解密的形式發佈該報告,轉而將焦點集中在美國與沙特加強合作的事務上。
公布相關報告是拜登政策的一部分,他要重新梳理與沙特的長期盟友關係,並且在特定問題上對沙特採取比前任特朗普強硬得多的立場。"

沙特一係就範幫佢打伊朗及對抗中俄, 如果唔係捉佢王儲打靶掛!!!!

PS
不過, 呢單嘢分分鐘係....王儲可能只話唔like, C?A同佢玩大佢, 拉佢落水都唔出奇.............頭先發夢... 我又亂嗡

唔好信呢D 新聞, 得個吹字.

呢單跟本唔算係大獲野. 幾年前, 911 查到係沙特有份訓練恐怖份子, 美國都係出咀炮咋.

無計. 美國中東要靠沙特.

轉移視線罷了.

西國抗疫不力, 在國外四圍製造麻煩, 分晒人民注意力, 咁人民咪唔鬧政府囉. 是民煮制度的大缺點.

引用:
原帖由 robin09 於 2021-2-27 10:02 PM 發表
沙特慘了,剛剛花了1000億美元買了美國的二手高價武器,
轉頭美國就不認賬,恐怕得再花1000億。
其他國家也看在眼裡,美國是個貪得無厭的強盜,投靠美國是割肉飼虎。是自殺行為。
沙特有錢

係咪想迫沙特幫手打伊朗

不會有改變,如果真的有,只會關係變得更緊密。

dklm
美國殺害伊朗軍官呢?

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-2-28 01:08 AM 發表
轉移視線罷了.

西國抗疫不力, 在國外四圍製造麻煩, 分晒人民注意力, 咁人民咪唔鬧政府囉. 是民煮制度的大缺點.
最無恥係美國殺害伊朗軍官又唔緝凶

老美因有岩頁油,由石油輸入國變成石油輸出國,使橫手搶沙特客源,觸動沙特。近年石油大跌,係沙特和俄羅斯聯手炮製,另成本高昂嘅岩頁油,賣一桶蝕一桶。

中東歐美等國, 你老美日日派飛機過去玩政治打飛機都話之你!

只要唔好再就過來亞洲區攪事的話, 請隨便吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]