• 瀏覽: 28,333
  • 回覆: 203
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-2-27 02:59 PM 發表
星爺唔會唔去呀?
條友仔唔去唔出奇

點解死嘅唔係李柱銘呢

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-2-27 02:59 PM 發表
星爺唔會唔去呀?
希望星爺做返D野喇

星呀星 ....
😆

達哥
一路好走
😭

加油 三叔

你的戲、你的名字,
我永遠記得

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-27 02:41 PM 發表
現年70歲的吳孟達 (達哥) 因為患上肝癌,目前正在港留院接受治療。據悉他今日情況突然轉為危殆,已轉入ICU留醫,而醫生已通知他的家人到醫院見他。他的好友田啟文 (田雞) 已趕往醫院,並透露達哥的現時情況好壞,癌細胞已經擴散了,多個器官衰竭。田雞接受《香港01》訪問時表示:「依家彌留㗎喇,無咩反應,醫生已經無咩可以做到,大家做好心理準備 (達哥) 走㗎喇,依家同佢屋企人夾緊安排後事啲嘢,大家都好傷 ...
又系肝癌。大家要多D注意慢性乙型肝炎帶菌

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-27 02:41 PM 發表
現年70歲的吳孟達 (達哥) 因為患上肝癌,目前正在港留院接受治療。據悉他今日情況突然轉為危殆,已轉入ICU留醫,而醫生已通知他的家人到醫院見他。他的好友田啟文 (田雞) 已趕往醫院,並透露達哥的現時情況好壞,癌細胞已經擴散了,多個器官衰竭。田雞接受《香港01》訪問時表示:「依家彌留㗎喇,無咩反應,醫生已經無咩可以做到,大家做好心理準備 (達哥) 走㗎喇,依家同佢屋企人夾緊安排後事啲嘢,大家都好傷 ...
RIP

南無阿彌陀佛,多謝帶來咁多歡笑

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-2-27 02:43 PM 發表
好中意佢,  但人總有一死, 每個人都唔可以避免. 
佢係電影內好搞笑。為香港人以至世界上看過佢電影既唔少人帶來歡樂。呢D係對社會既真貢獻。對佢非常感激。

引用:
無論結果如何,你的戲、你的名字,
我永遠記得,歷歷在目!

引用:
星爺唔會唔去呀?
雖說人死如燈滅,一切也應該放下。但有多少人能做到。如果他們之間真有過節,就要看周生能否放下了。

達叔……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]