• 瀏覽: 18,791
  • 回覆: 220
+8
曱甴真係on 9

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-28 03:52 PM 發表

你唔識就真,香港係行政主導的體制
行政長官有莫大的行政權力做事
行政長官可以引用緊急法去訂立任何佢認為合乎公眾利益的規例

政府有心做一年10萬個單位都可以起到
幾年前仲未興行政主導既
咩都要過垃圾會

仲有行政長官只會拍板一d決定
下面仲有大把腳程要做
唔駛做land survey? 唔駛請顧問點起?
唔駛經發展局仲有規劃署傾點起配套?
唔駛環境評估?
唔駛招標? 搵人寫合同?
假咨詢都要半年啦

你大學未畢業呀你

禍港多年又勾結尾國和暴徒向香港市民殺人私了,又週圍放火破壞,唔俾人返工攬炒要奪權,罪行滔天,市民渴望看見犯民漢奸的報應終於到了

真係好樣衰

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-27 02:39 PM 發表
香港中文大學日前發表聲明指,中大學生會幹事會當選內閣「朔夜」在其政綱中所發表的內容,並不代表大學立場,宣布暫停為學生會代收學生會會費,並.......

梁先生講得正確,奸邪妖獸今日的我打倒昨日的我,裡外不是人,集體總辭,反而更爽快、乾脆。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/592649/中大學生會撤回參選宣言與政綱-梁振英促乾脆辭職-好肉酸
呢啲咁嘅所謂大學生有正經既事唔做,學人搞政治,又唔知自己俾啲政客利用,有骨氣就自己退學,唔好浪費學額,浪費納稅人的錢,俾啲有心學習既年輕人讀書,政府應該繼續處理全港大學學生會,佢哋根本全部都係俾政客利用既一羣💪🏻💪🏻💪🏻

引用:
原帖由 oyear 於 2021-3-1 06:57 AM 發表

幾年前仲未興行政主導既
咩都要過垃圾會

仲有行政長官只會拍板一d決定
下面仲有大把腳程要做
唔駛做land survey? 唔駛請顧問點起?
唔駛經發展局仲有規劃署傾點起配套?
唔駛環境評估?
唔駛招標? 搵人寫合同?
假咨詢都要半年啦

你大學未畢業呀你
係好多好多藉口
然後房屋問題惡化到今日絕症的地步
然後香港只能等待下一次更暴力更激烈的暴動...........

自己退學啦

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-1 09:31 PM 發表

係好多好多藉口
然後房屋問題惡化到今日絕症的地步
然後香港只能等待下一次更暴力更激烈的暴動...........
所以味要填海咯
棕地係d人囤地然後要政府收購

根本解決唔到住屋問題,仲有人口增加到連一塊空地隔一下都無, 甘你交通配套亦消化唔到

最落力推填海,就係梁特。
唔好再將政府放在敵人上面啦,地產商先係吸緊你血既鬼。

趕緊滾蛋吧 

中大學生會撤回參選宣言與政綱,
梁振英促乾脆辭職:好肉酸!

黃畜曱甴龜縮的最佳演繹!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]