• 瀏覽: 2,391
  • 回覆: 16
+3
係條仆街前無古人公開叫人用藤條甚至水喉通打人,有晒片冇得抵賴,絕對係扇動暴動的典範!

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-2-27 02:04 PM 發表
係條仆街前無古人公開叫人用藤條打人,有晒片冇得抵賴,絕對係扇動暴動的典範!
正常人都知,告得佢,樓主你都要仆街。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-27 02:28 PM 發表

正常人都知,告得佢,樓主你都要仆街。
按時序都告梁瓜先,鼓勵用暴力同用籐條有何分別?
用籐條殺傷力有限,暴則無上限。

引用:
原帖由 40342 於 2021-2-27 04:43 PM 發表

按時序都告梁瓜先,鼓勵用暴力同用籐條有何分別?
用籐條殺傷力有限,暴則無上限。
UP乜?

請問點樣"扇" 動暴動?用把扇?麻煩讀好書,寫好字至出嚟柒,好嗎?

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-2-28 01:15 PM 發表
請問點樣"扇" 動暴動?用把扇?麻煩讀好書,寫好字至出嚟柒,好嗎?
分分鐘樓主認為寫錯字可以逃避刑責

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-2-27 02:04 PM 發表
係條仆街前無古人公開叫人用藤條打人,有晒片冇得抵賴,絕對係扇動暴動的典範!
石鏡泉更強調「我們要教仔」,聲稱「我們要不要暴,藤條打仔怎叫暴?」

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-3-1 01:34 PM 發表

石鏡泉更強調「我們要教仔」,聲稱「我們要力不要暴,藤條打仔怎叫暴?」
香港藤條打仔冇做成嚴重傷害係唔犯法。

引用:

引用:
原帖由 rigby 於 2021-3-2 01:33 PM 發表

容後再討論「藤條打仔是否暴力」,

首先,
你需要證明你打的是你的兒子!
我不支持用暴力教仔, 別人的仔女更不該由我來教。
但樓主話要告埋石鏡泉, 他已經是同意政府收緊言論自由了

引用:
前無古人? 你當黃教主唔係人?

黃毓民(毓民):下次係掟你汽油彈,唔係雞蛋!林鄭月娥! [2013-12-09]

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-3-2 03:27 PM 發表

前無古人? 你當黃教主唔係人?

黃毓民(毓民):下次係掟你汽油彈,唔係雞蛋!林鄭月娥! [2013-12-09]
第一,黃教主冇叫人用藤條/水喉通打人。
第二,扇動暴動的定義係有人短時間內跟隨你的主張犯罪,石鏡泉斷正晒。

引用:
原帖由 rigby 於 2021-3-2 01:33 PM 發表

容後再討論「藤條打仔是否暴力」,

首先,
你需要證明你打的是你的兒子!
石鏡泉教人藤條打仔,你用藤條打仔可以入佢數,但如果你用藤條打其他人係你自己嘅事,與石鏡泉無關。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]