• 瀏覽: 12,055
  • 回覆: 151
+2
中共被國際資本用錢群毆,今次仲唔死😂

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-27 11:33 AM 發表

聯合國貿發會議(UNCTAD)1月24日發佈《全球投資趨勢監測》報吿,報吿指出,流入英國、意大利、俄羅斯、德國、巴西和美國的外國直接投資急劇下降。

據《央視》報道,聯合國貿發會議投資和企業司司長詹曉寧在接受採訪時表示,2020年中國吸收外資逆勢上漲,超過美國成為全球最大的外資流入國。2020年流入美國的外資下降49%,降至1,340億美元,英國、德國和日本的跨國企業在美投資降幅最大。受全球 ...
黃屎又酸了
咁撚多人鍾意投資中國人嘅

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-27 11:34 AM 發表

外資鍾意國安法
黃人又一次失望了。

點解啲黃色生物成日話「撤資」?

不過咁,呢班黃色寄生蟲一定當咩都睇唔到

香港有國安法保護,就不用擔心某外國長臂管轄,香港用港幣的。
全球有錢人,都一直擔心錢被老尾一句黑名單莫需有,屈錢。
有中國國安法保護,自然安心加大投資香港。

上年年初美國高官仲話疫情有利資本回流 

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-27 01:23 PM 發表
妖!又話有國安法外資會撤走嘅
呃到班蠢曱甴囉,佢地躝過英國先知瀨嘢,而家想求返黎

死曱甴情何以堪

阿爺整條工業生產鏈配套設施全世界最完備,
只以為靠人工平而搬咗去印度越南果D公司都不知幾後悔

引用:
原帖由 dhj 於 2021-2-27 12:26 PM 發表
話外資個個切脂中國果 d 黃 L 快 d 出來見人
成日喺香討出沒果堆黃蟲曱甴...又會扮睇唔到呢個帖....!

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-27 04:11 PM 發表
上年年初美國高官仲話疫情有利資本回流 
衰在到年中病毒回流 仲快過資本回流

外資都想喺中國賺一筆,中國人口多,市場大,生意人一定睇到,中國唔開放市場尤自可,一開放便不得了

Fake news, 浸浸話 America great again 嚘

A股大爆升

黃絲表示:外國用錢嚟掟死你,今次仲唔支爆?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]