• 瀏覽: 12,046
  • 回覆: 151
+2
據《央視》報道,即是自吹自擂

天下外資圍中!  太可怕了,中國能應付嗎?  

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-27 01:33 PM 發表
唔信大陸央視,信呆灣央行掛
https://www.cbc.gov.tw/public/Attachment/210269453471.pdf

之前各國鬧到祖國狗血淋頭
依知道我哋國家好啦?!

又話好多外國公司撤資嘅

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-2-27 01:26 PM 發表

誰再敢去美國投資?

隨時美國國安拉人封艇,例如: 抹黑華為捉人太子女,要Tiktok強制賣盤,又話禁Wechat.....

撤資走人為上
一句國家安全就要賣個盤俾佢,仲要係賤賣

2020年流入美國的外資下降49%
流入英國的外資從2019年的450億美元轉變成流出13億美元。

ha ha

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-27 11:34 AM 發表

外資鍾意國安法
實際行動已表明, 國安法是外資民心所向,天下歸心,用錢、用身體投票了,錢、身體.....不嬲最誠實......拗嚟無謂........🤑🤑

黃屍:Fake news!!!d外資走曬啦!撤資啦!d人開曬離岸戶口啦!寫嗰個肯定奶共啦!

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-27 01:33 PM 發表
Asia leads the global economy out of 2020’s record FDI inflow slump

https://www.asiabriefing.com/new ... d-fdi-inflow-slump/

多得川建國出手趕走中資,中國企業都唔敢去美國上市

又話走資嘅? 又天下圍中既?

引用:
原帖由 Chobis 於 2021-2-27 02:36 PM 發表
多得川建國出手趕走中資,中國企業都唔敢去美國上市
唔怪得美國仆街,趕走外資屬封閉國家行為!

無奶油既,蕭生話中國好唔掂有走資架

黃屍話中國無左香港金融中心地位,會唔掂㗎喎,黃屍:我聽唔到丶睇唔到,簫若元先係啱嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]