• 瀏覽: 2,506
  • 回覆: 53
【Now新聞台】美國政府公開沙特阿拉伯記者卡舒吉,2018年遇害的機密情報報告,指沙特阿拉伯王儲穆罕默德本薩勒曼,批准殺害或捉拿卡舒吉的行動。美國同時宣布向多名涉及事件的沙特人實施制裁,但不包括穆罕默德本薩勒曼。

乜嘢淫權大蟈?鹵味太 pok kai,真正兇手唔敢捉,連象徵性制裁佢都唔敢。試問天理何在?

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/international/player?newsId=425504

拜登想 要協 沙特王儲,王儲呢鑊.....

跟住美國應該要制裁沙特?

報告話王儲批準,但最後就唔敢制裁佢,好一份強而有力的制裁...

沙特王儲唔單止係批准殺人,而且係真正幕後主謀,命令下屬生劏卡舒吉 。如果唔係火雞喺沙特大使館安裝咗竊聽/監察儀器,E件慘案根本永遠唔會有局外人知道

如此侵犯人權的事情⋯⋯

又扮睇唔到咯。

美國的人權標準一向都係自打嘴巴,雙重標準
足以證明所謂人權問題只係美國用黎打壓異己的工具

是否真正保障人權係唔重要的
重要的係你是否做美國契弟

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-27 11:30 AM 發表
美國的人權標準一向都係自打嘴巴,雙重標準
足以證明所謂人權問題只係美國用黎打壓異己的工具

是否真正保障人權係唔重要的
重要的係你是否做美國契弟
做鹵味契弟兼肯定期交保護費果啲冚家剷獨裁者就可以殺人放火,鳩嚟都冇問題!

美國有冇制裁沙地?

美國: 看不到

美國和沙特是盟友,沙特每年向美國買過千億軍火

咁又點?係咪應該要制裁?

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-2-27 10:58 AM 發表
報告話王儲批準,但最後就唔敢制裁佢,好一份強而有力的制裁...
所以全世界必須 dklm

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-2-27 12:59 PM 發表
邊會吖
係沙特又唔係伊朗

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-2-27 12:59 PM 發表
制裁美國金主? 咪即制裁美國自己

盟友沙特每年向美國買過千億軍火

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]