• 瀏覽: 2,322
  • 回覆: 48
1月30日新聞:中大學生會候選內閣:12 閣員全部有被捕準備 遇打壓會守住底線
來源:
https://www.thestandnews.com/politics/中大學生會候選內閣-12-閣員全部有被捕準備-遇打壓會守住底線/

睇下佢哋1月時幾威。
守住底線嘅方法,原來係撤回政綱。
1月:守住底線,2月:撤回政綱,可信嗎?

熱賣及精選
又話勇武抗爭大學比學牲會獨立一話要自己負責任就縮

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-2-27 09:28 AM 發表

奇怪,點解呢個「朔夜」學生會,兩次聲明都在凌晨發出?香港所有人已睡,是否發俾美國人睇?

或者呢班學生,根本就係夜晚生活既甲由?
曱甴喜歡夜晚出動怕見光比正常人踩死

🤣叫人衝,自己鬆

撤回唔等於你地唔會唔做,退學啦

冇guts

引用:
原帖由 shichendao 於 2021-2-27 09:32 發表

唔跪可以點,唔代收會費喎,點掠水呀.
呃鳩黃屎掠水,搵儍仔衝自己鬆是常識吧.
自己註冊自己孭飛佢哋唔是儍的.
唔知傻,但黃絲普遍是弱智

真係好黃人style。

睇住最低工資真係好可笑,最可笑有一班人以為成功係有錢人身上面拎到錢,其實只係一班窮鬼係度爭飯食,人地真正有錢既只係離遠笑緊我地.

幾千人選出嚟喎,撤回就真係對唔住佢哋。集體辭職啦!

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-27 11:46 AM 發表

我依家先知學生會原來唔洗登記註冊, 但可以收錢開戶口?!
呢個真係要規管吓,d會費點用及用咗去邊,會長有冇人工?今次可能改變咗全港學生會,嗉嘢真係神助工

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-2-27 09:28 AM 發表

奇怪,點解呢個「朔夜」學生會,兩次聲明都在凌晨發出?香港所有人已睡,是否發俾美國人睇?

係喎, 凌晨先出聲明, 緊係等美國人指示先有行動, 成日話要打國際線同外國人配合行動一D都唔奇

大學再唔係呢班懦夫嘅護身符。

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
乜唔係已經搵到五千幾條懵仔魚嘅咩

引用:

無咁瘀皮

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-27 11:46 AM 發表

我依家先知學生會原來唔洗登記註冊, 但可以收錢開戶口?!
佢地唔想同中大脫離關係, 會唔會係想用中大黎做掩飾, 用中大既戶口黎收克金, 所以今次被逼跪低, 因為變左做註冊社團就會有收"捐款"限制, 會冒更大既法律風險

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]