• 瀏覽: 592
  • 回覆: 5
+2
昨(24日)網上流傳一張警員在西貢北潭涌渡假營對出,替8名沒有配戴口罩的行山人士拍照的照片,引起大批網民留言討論,有人批評該名警員未有嚴正執

身為執法人員, 當值期間, 見到有人違法(涉嫌違反限聚令), 係咪應該派告票? 而家防疫大過天, 佢唔去執行職務, 仲同班人癲埋一齊, 失職之餘, 亦可能涉及公職人員行為失當, 值得咩?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/592100

戶外運動,郊野活動可不用戴罩。

附件

TimePhoto_20210226_084654.jpg(295.59 KB)

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2021-2-27 08:56 AM 發表
戶外運動,郊野活動可不用戴罩。
但係佢地八個人, 好明顯已經違反限聚令, 點解呢位警員唔去執法?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-2-27 09:12 AM 發表

但係佢地八個人, 好明顯已經違反限聚令, 點解呢位警員唔去執法?
D 黃屍港獨最鐘意搞事搞非嫁啦, 大家都見到圖中人是4人一組分開1.5米
都唔明背後影相的個居心是什麼
會不會又是黃屍港獨唔識開罐頭事件重現

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-2-27 09:12 發表

好明顯  4個  4個 企 兩組相隔最少1.5米喎!! 咁都要捉得, 即係又授權警隊可以隨街捉人?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-27 10:23 AM 發表

好明顯  4個  4個 企 兩組相隔最少1.5米喎!! 咁都要捉得, 即係又授權警隊可以隨街捉人?
啱呀, 星期六, 日東涌, 真係好多人違反限聚令, 十個八個一大班, 隨街都係, 真係希望當值警員可以隨街捉人, 不過, 佢地個個對呢的違例嘅人視若無睹, 完全冇去執法。

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]