• 瀏覽: 3,395
  • 回覆: 33
看來這是FC31遲遲都能上艦的主要原因!!!!

1.FC-31最大作戰半徑為1250千米,如果切換到對地對海打擊模式的話,會有所降低,顯然不會超過美國海軍的F/A-18EF。

2.在執行打擊任務時,我們都儘可能的要求戰機有着更大的作戰半徑和更高的載荷,這樣的話,單次出動就能獲得更高的戰場效率。如果是選擇像FC-31這樣的中型機,航母單一波次的出動量根本無法滿足打擊需求。

3.FC-31的載荷能力也相當有限,內部彈艙只有6個掛點累計2噸的載荷量。雖然外部仍可設置6個掛點6噸的載彈量,但可以確定的是,它根本掛載不了重量超過1.5噸的超遠程對艦或對陸打擊彈藥。

https://www.sohu.com/a/451419602 ... 614385821197Xlr0xTV

沈飛頭痕了, 加把勁吧!!

而家是等緊中國公報, 誰是海四代???

我估好大機會係殲18

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-27 08:50 AM 發表
而家是等緊中國公報, 誰是海四代???

我估好大機會係殲18
18傳聞係 短距/垂直 升降喎

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 02:43 PM 發表

垂直升降,彈射升降都得,得咗

殲18,於2013年開始研發,冇理由到現今仲神隱之中,中國的航母鋼板已採用特級高温鋼了!所以唔洗如出雲號那般改裝,都可以讓殲18上艦!

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 02:43 PM 發表

那是給076用的

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-27 03:58 PM 發表

垂直升降,彈射升降都得,得咗

殲18,於2013年開始研發,冇理由到現今仲神隱之中,中國的航母鋼板已採用特級高温鋼了!所以唔洗如出雲號那般改裝,都可以讓殲18上艦!
短距/垂直升降 犧牲太多 航程同負荷,有正宗航母嘅海軍唔會選擇

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-2-27 04:22 PM 發表

那是給076用的
其實有啲懷疑老解有冇需要18...

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 04:32 PM 發表

冇需要就不會研制啦!

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 04:32 PM 發表

有,用了殲18,艦載機數量多咗,整體軍事力量強咗

出雲都係配上f35b,所以由直升機護衛艦,升級成小航母,

而出雲亦是跟航母設計,所以海速可達32海節,

一般的兩棲艦如黃蜂的及075的,都係在25海節之間!

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-2-27 04:44 PM 發表

冇需要就不會研制啦!
18個傳聞太虛無喇
呆灣咁近,專登為佢研發比076,絕對係浪費

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 04:48 PM 發表

18個傳聞太虛無喇
台灣唔洗用這批機,根本不配,

076,003以上的武力,基本是維護中國在世界上的安全!

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 04:48 PM 發表

18個傳聞太虛無喇
垂直升降戰機很難做,全世界都只有三個國家成功研製。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-27 04:45 PM 發表

有,用了殲18,艦載機數量多咗,整體軍事力量強咗

出雲都係配上f35b,所以由直升機護衛艦,升級成小航母,

而出雲亦是跟航母設計,所以海速可達32海節,

一般的兩棲艦如黃蜂的及075的,都係在25海節之間!
兩棲艦係基於 清天清海下用
以用35b 嘅航程同數量,出海打硬仗係 廁所點燈

垂直升降 最起碼特點就係 短身,單發
前者就係35又肥又慢嘅死因
後者,要求20噸級推力,聽住先,真心.....

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-2-27 04:54 PM 發表

兩棲艦係基於 清天清海下用
以用35b 嘅航程同數量,出海打硬仗係 廁所點燈
所以中國冇理佢,們南韓就鬼殺咁嘈,又要加入做小航母抗衡,總之好玩啦!
但留意

出雲號有齊航母的雷達系統,更秘密導彈及近防炮如當佢是一般的比較高速兩棲艦,只有報細的2萬6千噸而輕敵,一定會後悔!

日本仔成日幻想扮細路去中出女優,都係用埋呢d以小搏大霧嗱喳手法!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]