• 瀏覽: 22,169
  • 回覆: 230
+14
引用:
原帖由 ld933 於 2021-2-27 01:55 AM 發表
中國突然宣布下月起暫停進口台灣鳳梨,受影響的縣市政府首長除抨擊中國並將全力協助農民促銷鳳梨外,不忘先從臉書宣傳鳳梨的美味,高雄市長陳其邁在臉書貼文,更引發從總統蔡英文到地方人士的熱烈迴響。網友則大推鳳梨料理如鳳梨蝦球等菜色,並說「如果沒人要我們自己就吃爆」。 網路紅人「館長」...

https://tw.appledaily.com/resizer/tbGkujNCvZsjD9fB5KjSF3xcuzQ=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/02-26-2021/t_07af55dd7a164856a27c281179b3fe02_name_A55I6790_01.jpeg
人的質素就在此高下立見,你看一看我們香港哪些泛民的人有什麼事就第一時間唔係自己攞錢出嚟而是眾籌希望人哋畀錢😑

日日都咁買就叻叻豬喇,好似啲人話買十份報紙撐毒菓仲要post FB

睇你食得幾多日?🤭

記住日日食呀 食小一日全家生癌死

同香港小黃人一樣,笑話

日日買呀😂😂😂

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-2-27 05:25 AM 發表

你漏左加美國萊豬肉片喎
係喎,買咁多美毒肉一定要襯返絕配既台毒菠蘿,呆蛙人識食

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-2-27 08:12 AM 發表

老老實實,澳洲龍蝦淨係做香港市場已經做唔切啲單
靠曬你喇

記得日日食喎

整鳳梨酥 自己人民食

台灣好忙又要買菠蘿,又要幫澳洲買佢地D貨

引用:
原帖由 ld933 於 2021-2-27 01:55 AM 發表
中國突然宣布下月起暫停進口台灣鳳梨,受影響的縣市政府首長除抨擊中國並將全力協助農民促銷鳳梨外,不忘先從臉書宣傳鳳梨的美味,高雄市長陳其邁在臉書貼文,更引發從總統蔡英文到地方人士的熱烈迴響。網友則大推鳳梨料理如鳳梨蝦球等菜色,並說「如果沒人要我們自己就吃爆」。 網路紅人「館長」...

https://tw.appledaily.com/resizer/tbGkujNCvZsjD9fB5KjSF3xcuzQ=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/02-26-2021/t_07af55dd7a164856a27c281179b3fe02_name_A55I6790_01.jpeg
每年出口40億新台幣,50萬可以幫到D乜?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-2-27 08:10 AM 發表

講來講去你都係話大陸廢,無本事自己整晶片
同埋唔好講到大陸買菠蘿係so人地咁,實際上係有求於人無辦法咋(即跪求)
如果真係跪求,大陸就唔敢停入菠蘿啦,不如你比咩都照買,大陸比西方打壓,估唔到同是炎黃子孫既台灣會落井下石姐,不過台灣人賤已是公開的秘密,咁台灣咪咩都唔好種,淨係做晶片囉

引用:
原帖由 最愛收息股 於 2021-2-27 08:15 AM 發表
日日都咁買就叻叻豬喇,好似啲人話買十份報紙撐毒菓仲要post FB
黃狗就算比2蚊乞食都要post上fb啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]