• 瀏覽: 77,503
  • 回覆: 25
  • 追帖: 10
+17
引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 12:32 AM 發表

你有丁權?

不過我覺得問題不在此,唔通你想話移左果班係「假香港人」?
答完你又轉話題。🤔

BTW,移左民嗰班係指那些人先?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 12:49 AM 發表

唔明你轉移乜野話題

許至瘋、羅37之類
他們叫移民咩。他們申請的好似係political asylum喎。

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 12:57 AM 發表

移民又好、著草也罷,我都係圍繞最初問題,點解200幻+1只有其中5000離開中國香港
講真我覺得咁既數實在太太太太太太少

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 01:06 AM 發表

之前冇睇到e個post...

不過講唔通呀~~~

1. 中國當然更多中國人,包括香港。在英既中國人肯定比中國香港少吧,再唔係搵一個冇中國人既地方,總之比留在中國香港好。

2. 相信你自己講完都唔信,我就不多說了。
講唔通?
難道叫人愛國自己就移民講得通咩?
叫人接受國民教育自己仔女就外國升學又講得通咩?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 01:06 AM 發表

不過講唔通呀~~~

1. 中國當然更多中國人,包括香港。在英既中國人肯定比中國香港少吧,再唔係搵一個冇中國人既地方,總之比留在中國香港好。

你覺得有幾多港人搬左去大灣區?有冇5000

引用:

不過講唔通呀~~~

你覺得有幾多港人搬左去大灣區?有冇5000

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 01:17 AM 發表

你果幾個講法當然講唔通

至於你地「關心」愛國人士既親人移唔移民既問題,其實我覺得好多餘,純粹用黎自high
首先愛唔愛國睇言行最重要,國籍只算係其中相對不太重要既判斷
你睇睇香港班黑暴係咪好多中國籍? 佢地愛國咩?
其次係仔大仔世界,父母講乜野真係未必影響到仔女,更唔好話控制佢地做乜野(包括移民)
有d人連官員既遠房親戚都可以攞黎講,真係好誇張
「你睇睇香港班黑暴係咪好多中國籍? 佢地愛國咩?」

黑暴係咪指拿住支警察申縮棍打打爛野嗰班人?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 01:20 AM 發表

幾年前有睇過資料,每年3-4萬港人北上定居,南下就4-5萬

另外我要恭喜你~
3-4萬港人北上定居全部喺大灣區?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-2 01:34 AM 發表

我真係想訪問你地點解有大好機會都唔走,你就同我玩小學雞
算啦,大家都唔好浪費時間
點解用「你地」?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-2 02:26 AM 發表

掟氣油彈是什麼人?打爛不合政見商店是什麼人?私了不合政見的是什麼人?
掟氣油彈同私了那些人不是已經拉左嗎?
所有民調你班人都會走出來話民意不代表你.那掟氣油彈就一定代表我?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-2 09:13 AM 發表

你好支持佢哋喎
我只係政見上不同意中共或香港政府,犯法既野我唔支持的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]