• 瀏覽: 77,600
  • 回覆: 906
  • 追帖: 10
+17
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-2-26 08:23 PM 發表
(香港文匯報 記者 黃書蘭)英國疫情持續嚴重,近期更湧現致命變種病毒,經濟又因脫歐的不明朗而陷入衰退期。為吸納香港的人才和資金,英國早前推出所謂BNO「5+1」入籍政策,企圖將港人變作其「二等公民」。受黃媒誤導,唔少黃絲草率決定放棄香港家園,赴英申請移民。不過,事實係殘酷嘅。現時英國失業率、裁員人數屢創新高,唔少港人英文水準不足、對當地文化了解低,搞到搵唔到工,經濟更係陷入拮据。唔少赴英港人求助無 ...
曱甴就係智障.

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-3-2 07:53 AM 發表

掟氣油彈同私了那些人不是已經拉左嗎?
所有民調你班人都會走出來話民意不代表你.那掟氣油彈就一定代表我?
你好支持佢哋喎

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-2-26 08:26 PM 發表
返香港必需舔共,黃色人士你地要記住呀。
唔係必需呀....係等如舔共

以黃人既思想. 敵我太簡單...無腦區分...

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-2-26 08:48 PM 發表
呢篇野一定係作假,各位YC千奇咪信,攞住bno要走就趁手,蘇州過後冇艇搭呀!記住入左機場即剪身份證!
實剪啦, 唔通同人講其實香港好好架, 第日會面懵懵走難返嚟啊.

黃屍要幾蠢有幾蠢,唔蠢都唔做黃曱甴啦

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-2 09:13 AM 發表

你好支持佢哋喎
我只係政見上不同意中共或香港政府,犯法既野我唔支持的。

引用:
原帖由 fannychan20 於 2021-2-27 08:25 PM 發表

https://www.google.com.hk/amp/s/udn.com/news/amp/story/7331/5241410
你自己看網址,之前電視都有講過,
大陸以防BNO移民再將錢轉移,
所以先唔承認BNO!
流入香港的資金是大陸北水入的資金,
大陸不停有北水入黎買股票!
而好多做生意既人都將資金轉移去新加坡,
之前電視都有講過,你冇睇新聞台嗎?
我當報導係真既,咁英國佬可以玩BNO
大陸政府就唔可以反制防止英國移民措施呀
係米要企定定比人打完都唔識還手先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]