• 瀏覽: 10,580
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
+18
話說今朝睇Twitter,見到Bloomberg有個標題:
No job, no cash and reliant on handouts. Some Hong Kong protest front-liners who moved to the U.K. find themselves stuck in "devastating" limbo

https://twitter.com/business/status/1365147336113012736
呢個都算,佢只係當香港BNO友係敘利亞難民一樣,去到冇人冇物,生活困難。不過冇咩影響到鬼佬生活,所以冇咩鬼佬回帖。

但剛剛Reuters的新聞先正:
Hong Kongers snap up UK homes and do what they excel at: being landlords

https://twitter.com/Reuters/status/1364872803581837314
佢地終於發現有錢果班香港移民,去到個個做返老本行:大地主!結果好多鬼佬就起鬨,有d話樓價一定大升;有d就串"乜佢地唔係來開高科技獨角獸公司咩?";有人讚習大神機妙算,用和平的手法送走班地主;有d就乾脆講出心聲:"送返佢地去中國吧!"總之就精彩,睇到我笑到肚痛!

黃人們醒下吧!唔好以為自己有寶,大叫幾句口號就全世界都爭住要你地。

再貼其中一d有趣的比大家睇:

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-2-26 06:58 PM 發表
No job, no cash and reliant on handouts. Some Hong Kong protest front-liners who moved to the U.K. find themselves stuck in "devastating" limbo
https://twitter.com/business/status/1365147336113012736 ...
真黃蟲!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-2-26 08:32 PM 發表

真黃蟲!
港蝗。

冇錢過去爭飯食,有錢過去炒貴樓,港人移民好易被排斥,在白人主導社會呢個先係最棘手問題

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-2-26 06:58 PM 發表
https://twitter.com/business/status/1365147336113012736 ...
果班黃畜真係以為自己有寶的

其實香港的成功
是香港地理及歷史因素為主
再加上中國人勤儉本質!
不是因為香港人!

好明顯黃畜乜都吾係!

真黃蟲!

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-2-26 09:45 PM 發表
冇錢過去爭飯食,有錢過去炒貴樓,港人移民好易被排斥,在白人主導社會呢個先係最棘手問題
冇錯。英國佬一向racist。

黃絲人蠢冇藥醫
英國人本質,今時今日仲唔認清事實?
係咪九七後出生或者回歸前出生年紀太細
對英國人一啲都唔了解
唔了解,多啲關注一下國際新聞
英國點解脫歐公投會過?
脫歐派其中一個論點
反移民反中東難民
反歐盟其他國家人到英國打工,搶英國人飯碗
付出咁高代價都要脫歐
點可能收留你班香港人,醒少少好唔好
偽君子又係前宗主國,道義上表面要扮下野收留
實質上設下陷井同諸多限制
如同台灣蔡大嬸咁利用完香港黑暴
難民法? 冇需要立法
然後扮下野搵間辦公室掛個牌,當係照顧香港人專責機構
原來只不過係諮詢性質
叫做有交代意思應付一下
咩啲蠢人黃絲信以為真? 台灣會收留佢地?

引用:
原帖由 avarice 於 2021-2-26 09:54 PM 發表

果班黃畜真係以為自己有寶的

其實香港的成功
是香港地理及歷史因素為主
再加上中國人勤儉本質!
不是因為香港人!

好明顯黃畜乜都吾係!
的確。好多黃人都好自大,以為自己出生喺香港就高人一等,唔明白香港之所以成功,係上一代努力,再加埋背靠祖國。佢哋去到外國,什麼也不是,都係要由零開始。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-2-26 11:04 PM 發表
黃絲人蠢冇藥醫
英國人本質,今時今日仲唔認清事實?
係咪九七後出生或者回歸前出生年紀太細
對英國人一啲都唔了解
唔了解,多啲關注一下國際新聞
英國點解脫歐公投會過?
脫歐派其中一個論點
反移民反中東難民
反歐盟其他國家人到英國打工,搶英國人飯碗
付出咁高代價都要脫歐
點可能收留你班香港人,醒少少好唔好
偽君子又係前宗主國,道義上表面要扮下野收留
實質上設下陷井同諸多限制
...
講得好!真係唔明黃人點解可以蠢成噉。

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-2-26 11:09 PM 發表

的確。好多黃人都好自大,以為自己出生喺香港就高人一等,唔明白香港之所以成功,係上一代努力,再加埋背靠祖國。佢哋去到外國,什麼也不是,都係要由零開始。
X2

支持輸出曱甴,清潔香港運動!!

引用:

黃人們醒下吧!唔好以為自己有寶,大叫幾句 ...
樓主唔好點醒佢地啦由佢地為夢想繼續奮進啦。清潔香港你我有責

由得佢哋去認識下西方國家的真面目唔好咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]