• 瀏覽: 31,689
  • 回覆: 300
+10
你小澳洲太囂張了,欺人太甚,係要同我哋偉大祖國作對,係時候自食惡果。

粟米星班反用的魚講出黎嚇屎你🤔🤔

中國大把草食,可以100年食草

引用:
原帖由 香江人 於 2021-2-26 02:56 PM 發表

澳洲成為發達國家唔係靠賣龍蝦,七星斑俾大陸。
100年前,澳洲已經係發達國家。當時中國仲係民初。
你唔數番1000年前澳洲係咩地方

袋鼠又有魚吃了

足之有平貨食,實在太好啦

引用:
原帖由 shearerfung 於 2021-2-26 01:45 PM 發表
中澳關係惡化,澳洲商品銷往中國內地受到打擊。繼葡萄酒、「澳龍」(澳洲龍蝦)失去內地市場後,最新澳洲的「七星班」(正式學名...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210226/photo/bkn-20210226132119913-0226_00842_001_01b.jpg?20210226132124

好野,澳洲,台灣,香港有平魚食!黃店出栗米星斑 ...
好新鮮

香港🇭🇰人可以買到便宜嘅澳洲🇦🇺葡萄酒🍷、龍蝦🦞、星斑🐟, 藍絲無綫💸點食呀🤭?

袋鼠佬又柒出國際

引用:
原帖由 shearerfung 於 2021-2-26 01:45 PM 發表
中澳關係惡化,澳洲商品銷往中國內地受到打擊。繼葡萄酒、「澳龍」(澳洲龍蝦)失去內地市場後,最新澳洲的「七星班」(正式學名...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210226/photo/bkn-20210226132119913-0226_00842_001_01b.jpg?20210226132124

好野,澳洲,台灣,香港有平魚食!黃店出栗米星斑 ...

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-26 02:06 PM 發表

真唔知定假唔知呀?
西人語言偽術🤔

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-2-26 02:02 PM 發表
本來有50%利錢, 而家要低價賣, 唔知咁又叫唔叫贏? 
或掉轉睇, 蝕錢都唔比你大陸人食7星斑, 贏左 
你以為大陸仲係十年前的世界工廠,搵到錢要食豪啲。
大陸高樓價,高負債,已經食唔起貴價澳洲龍蝦,澳洲七星斑。

十幾年前,大陸客落來香港,一出手就買二十隻,三十隻哥斯丹頓。現在大陸人已經返貧,一次過買唔起三十隻哥斯丹頓。

以後去茶記食澳洲真石斑魚腩

今次粟米石斑飯真係可以用石斑啦

中國繼“無煤發電”、“無紅酒沖涼”、“無龍蝦做早餐”後,再來“無星班做魚柳飽;澳豬總理實太毒辣鳥。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]