• 瀏覽: 10,228
  • 回覆: 151
+2
你們on9了, 點解唔見民主派的子女出來一齊抗爭

恭喜兩名暴徒“人生更精彩”

話時話,好多社工直接參與和協助暴動,呢個職業,究竟應該是疏導社會問題,還是要加劇社會問題呢?

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2021-2-26 12:27 PM 發表
網民前年8月5日發起「大三罷」,當日有示威者在大埔設置路障與警方對峙,有人更投擲汽油彈,警方驅散示威者時拘捕4名男女,控

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210226/photo/bkn-20210226121804705-0226_00822_001_01b.jpg?20210226121809

恭喜哂,祝永享精彩人生!!!

新聞來源連結:

...
點解唔係兩三年呢?

抵能死
社工係睇人仆街自己賺錢出糧戴道德光環的職業

提示: 違規內容已被屏蔽
再係咁落去,立法會真係要傾吓加建多啲監獄。

引用:
原帖由 cwmmike 於 2021-2-26 12:35 PM 發表
辯方求情稱,男被告任職廚房工人,因案件而飽受精神壓力,已反省事件且有悔意,家人均對他讚賞有加,希望他盡快走出事件。至於女被告是註冊社工,但因案件影響而不獲僱主取錄,她已感到後悔,並且痛苦內疚,希望盡快重投並貢獻社會。辯方強調案中沒有證據顯示被告與暴力行為有關,希望輕判。

有悔意既,點解唔認罪?
呢D人都係敢做唔敢認既懦夫
唔係話為香港咩?點解有悔意呀?點解嘅?點解嘅?

冇腦係要付出代價

毒媒犯民政棍假民主包裝,不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

敗類

引用:
原帖由 2007WIN 於 2021-2-26 12:30 PM 發表
又係社工......
應該釘埋佢個社工牌

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-2-26 12:40 PM 發表

己經好好彩,緬甸有義務急救員比槍打死
又係義務急救員?唔好再當大眾無知啦!緬甸死果件得16歲,分分鐘鳩毛都未出齊啦!死果時仲著住拖鞋!佢有冇急救證書呀!”暴徒”就”暴徒”啦!

曱甴輸到衭都甩

恭喜

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-2-26 12:38 PM 發表
女社工要唔要除牌
點只除牌,出來冇野做除三除富做G啦.............................

引用:
原帖由 口腔花色核心 於 2021-2-26 04:58 PM 發表
抵能死
社工係睇人仆街自己賺錢出糧戴道德光環的職業
黑暴社工至福佳。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]