• 瀏覽: 10,318
  • 回覆: 151
+2
社工多敗類!dklm

引用:
男被告任職廚房工人,因案件而飽受精神壓力,已反省事件且有悔意,家人均對他讚賞有加,希望他盡快走出事件。至於女被告是註冊社工,但因案件影響而不獲僱主取錄,她已感到後悔,並且痛苦內疚,希望盡快重投並貢獻社會。辯方強調案中沒有證據顯示被告與暴力行為有關,希望輕判。
個L個都話後悔, 反省, 同內疚. 咁佢哋好應該登報同我哋正常香港人道歉.

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2021-2-26 12:27 PM 發表
網民前年8月5日發起「大三罷」,當日有示威者在大埔設置路障與警方對峙,有人更投擲汽油彈,警方驅散示威者時拘捕4名男女,控

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210226/photo/bkn-20210226121804705-0226_00822_001_01b.jpg?20210226121809

恭喜哂,祝永享精彩人生!!!

新聞來源連結:

...
依家非法集結都係判9個月真係太輕,anyway都要講聲恭喜,可在獄中精彩人生

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-2-26 12:39 PM 發表

咁個官係咪話只要穿上反光衣,20蚊買張爛果妓者證,就可以明正言順非法集結呀?
都講得幾明會考慮咩因素同條件, 係未詳細講埋步驟, 手足下次記住醒水, 唔係佢都好難做

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-26 12:32 PM 發表
港人呢排日日贏,多謝警察為港人打贏呢場抗暴之戰,為港人報仇
此事件上阿SIR確實值得一讚, 但可惜係法官放左既更多

抵 L 死

今晚又要賀一賀佢

唯一可以講既,
就係:  抵  L  死!

辯方求情稱,男被告任職廚房工人,因案件而飽受精神壓力,已反省事件且有悔意,家人均對他讚賞有加,希望他盡快走出事件。至於女被告是註冊社工,但因案件影響而不獲僱主取錄,她已感到後悔,並且痛苦內疚,希望盡快重投並貢獻社會。辯方強調案中沒有證據顯示被告與暴力行為有關,希望輕判。

事件發生時又唔見話後悔話內疚,衰左之後就乜都擺曬出黎,將來既香港點可能交託比呢班人

抵撚柒死!👏

引用:
原帖由 2007WIN 於 2021-2-26 12:30 PM 發表
又係社工......
有了案底,應該以後都唔再係。

PK 抵死 

睇返當時真係咁多戇鳩仔女🤭

家人讚賞都可以求情,
咁即係所有犯案人都可求情... 

引用:
原帖由 cwmmike 於 2021-2-26 12:35 PM 發表
辯方求情稱,男被告任職廚房工人,因案件而飽受精神壓力,已反省事件且有悔意,家人均對他讚賞有加,希望他盡快走出事件。至於女被告是註冊社工,但因案件影響而不獲僱主取錄,她已感到後悔,並且痛苦內疚,希望盡快重投並貢獻社會。辯方強調案中沒有證據顯示被告與暴力行為有關,希望輕判。

有悔意既,點解唔認罪?
呢D人都係敢做唔敢認既懦夫
9個月算輕判啦! 絕對可以早日再投社會,不過呢啲 暴徒, 唔抵可憐!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]