• 瀏覽: 14,075
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 win2win 於 2021-2-26 01:10 PM 發表

十卜,所見略同

我話工聯 類似proposal very on9,但比人批評我on9D,仲話我不理解不能通關之苦
係D傻西先會聽磚家唔打啫, 正常人都無打, 咁良幣驅逐劣幣係時候

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-26 01:45 PM 發表

之後如果通返關,應該會少返d, 無左d黃人,排 2個鐘變左個半鐘吧...
No go shenzhen crusing people there anymore  haha already stationed in shanghai many years lol 

真係皇恩浩蕩

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-2-26 11:03 AM 發表
打左科興可以免隔離,打外國野唔得。
咁有排都唔洗上

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-2-26 10:35 AM 發表

因應新冠肺炎疫情實施的隔離安排持續多月,嚴重影響兩地人民的正常往來。全國政協常委、工聯會榮譽會長林淑儀建議,中央政府可容許已接種疫苗,並經醫學證明體內已產生抗體的港人,在前往內地及澳門時豁免14日隔離安排,為加快恢復兩地防疫常態化下的生產活動創造有利條件。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202102/26/603841a0e4b08a012593c960.jpeg
個個都當自己係決策人。講嘢無用腦。

曱甴唔比上

引用:
原帖由 mwong12 於 2021-2-26 02:02 PM 發表

咁有排都唔洗上
打科興可以上大陸,打外國野可以上天堂。

變相通關

估計唔清零係無可能寄望中央冒害14億人既風險俾你唔洗隔離就入黎隨處走。打左疫苗唔代表唔帶毒。

現階段要求內地免隔離簡直妄想,未清零接受注射的五十個百份率都冇;有事時誰揹黑鍋?
看東北地區最近小型爆發也拖了幾個地方官下馬.

港人盼望己久,望早日通關北上。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]