• 瀏覽: 14,095
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
+2
儘快吧
功德無量

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-2-26 10:40 發表
還要經醫學證明體內已產生抗體?
如何拿到證明?
打了疫苖跟沒帶病毒沒必然關係,還是要以疫情清零為最終目標。
即係要去驗血

係人地唔歡迎呀,打又點

引用:
原帖由 姣婆四 於 2021-2-26 12:51 PM 發表

仲要驗喎... 
oic

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-26 11:18 AM 發表

太二....,不過未有機會打...
太二、海底撈疫症前排隊誇張

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-2-26 10:40 AM 發表
如何拿到證明?
其實打咗疫苗嘅人
對國內未打疫苗嘅同胞更危險 
因為未打疫苗嘅人 
隔離期內出現病徵就容易被發現被抽出
避免了病毒進入國內
但已經打咗疫苗嘅人 
發病嘅機率少好多
就算隔離都無用
只能依靠核酸檢測

看牠對自己疫苗的相信?

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-2-26 10:40 AM 發表
如何拿到證明?
打完成個月先至會產生完全抗體

你建議啫, 人地要受先得架!你身可以免疫,但你帶果啲行李,你啲衫褲係咪都可以唔帶菌呢?車厘子都可以帶菌啦,只要個社區環境仍然有病毒存在,相信都好難開關比你...............想通關,最低要求都要全民接種疫苗啦!

支持國家武漢肺炎繼續播毒。

4月尾之前

應該通關。

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-26 01:32 PM 發表

太二、海底撈疫症前排隊誇張
之後如果通返關,應該會少返d, 無左d黃人,排 2個鐘變左個半鐘吧...

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-2-26 10:35 AM 發表

因應新冠肺炎疫情實施的隔離安排持續多月,嚴重影響兩地人民的正常往來。全國政協常委、工聯會榮譽會長林淑儀建議,中央政府可容許已接種疫苗,並經醫學證明體內已產生抗體的港人,在前往內地及澳門時豁免14日隔離安排,為加快恢復兩地防疫常態化下的生產活動創造有利條件。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202102/26/603841a0e4b08a012593c960.jpeg
希望盡早成事,我第一時間去接種

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-2-26 10:35 AM 發表

因應新冠肺炎疫情實施的隔離安排持續多月,嚴重影響兩地人民的正常往來。全國政協常委、工聯會榮譽會長林淑儀建議,中央政府可容許已接種疫苗,並經醫學證明體內已產生抗體的港人,在前往內地及澳門時豁免14日隔離安排,為加快恢復兩地防疫常態化下的生產活動創造有利條件。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202102/26/603841a0e4b08a012593c960.jpeg
好消息! 深圳 同 香港人 全面 打疫苗, 應該可以 通關!

以已經到港的科興疫苗為例, 有效率只有約50幾%, 即是, 兩公婆去打針, 平均只有一人有抗體, 你叫大陸放行? 你想靠害啊爺? 定係想顛覆國家?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]