• 瀏覽: 23,507
  • 回覆: 355
  • 追帖: 2
+53
引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-2-26 10:13 AM 發表
【明報專訊】前年7.21元朗白衣人襲擊事件,6人否認暴動及有意圖而傷人等罪,審訊昨進入第4天,首名受害人出庭作供。代號A的男事主憶述,當晚他和太太乘坐西鐵抵達元朗站,月台上已有人說「下面咩顏色衫都打,唔好落車」。他在大堂看到白衣人指罵閘內市民,眾人驚恐,當白衣人看到林卓廷後,便開始拍打閘機及玻璃圍欄,繼而襲擊閘內市民。他以手機直播情況,最終因保護受襲女記者而遭人擊打。

https://fs.mingpao.com/pns/20210226/s00007/87e132d9eb27db767c45a1357e5062b5.jpg ...
講咁多歪理去解釋同掩飾自己打人就冇錯,人哋打自己就 唔啱!根本兩邊都有罪!一齊判監就啱數!

哩段片有講兩幫人互打

附件

Screenshot_20210226_111703.jpg(62.11 KB)

假妓又話是記者

殺黑暴保白衣人!

Evidently white shirts were invited for a duel! 

支持嚴懲暴徒。

引用:
原帖由 lixiaohan748 於 2021-2-26 11:26 AM 發表
支持嚴懲暴徒。
黑衣白衣都係暴徒

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-2-26 10:13 AM 發表
【明報專訊】前年7.21元朗白衣人襲擊事件,6人否認暴動及有意圖而傷人等罪,審訊昨進入第4天,首名受害人出庭作供。代號A的男事主憶述,當晚他和太太乘坐西鐵抵達元朗站,月台上已有人說「下面咩顏色衫都打,唔好落車」。他在大堂看到白衣人指罵閘內市民,眾人驚恐,當白衣人看到林卓廷後,便開始拍打閘機及玻璃圍欄,繼而襲擊閘內市民。他以手機直播情況,最終因保護受襲女記者而遭人擊打。

https://fs.mingpao.com/pns/20210226/s00007/87e132d9eb27db767c45a1357e5062b5.jpg ...
告埋黑曱甴先,啲曱甴又扮受害者。唔知邊個係都要死去元朗

黑衣賤種

引用:

『片段拍攝到有閘內市民開傘,控方問A為什麼他們會開傘,A說這明顯是自衛行為,因白衣人以藤條、木棍及水樽襲擊,「可以做的就是開遮擋」』

點解無端端成班人帶遮入元朗?

證人A,請問你同你太太係咪住喺元朗?
請問喺列車內有人已告知你大堂七國咁亂,你點解仲冒險帶老婆落大堂離開,而無留喺暫時安全嘅列車車箱??
你帶住老婆落到大堂兵慌馬亂,你會妄顧老婆安危而攞手機直播??
同樣地你又會留低你老婆,而衝出閘救一個三九唔識七嘅女記者??
你有無留意721當日或當晚有無落雨?你點解讀當晚有咁多黑衣人帶埋雨傘喺西鐵大堂出現??

黑白都要告

引用:

黑妓必天收

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-2-26 11:12 AM 發表

又唔記得閘入面, 有人用消防喉噴閘外啦

咁白3衝入閘先, 定黑3噴閘外先
曱甴話:當時環境太亂,唔記得咗

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-2-26 11:46 AM 發表

曱甴話:當時環境太亂,唔記得咗
白3沖左入閘打人先, 黑3之後開遮自衛, 咁點噴閘外面白3??白3都入左閘啦
時序好亂呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]