• 瀏覽: 2,303
  • 回覆: 38
新冠肺炎疫苗接種計劃今日正式開始,暫時可接種的疫苗是內地科興疫苗。據了解,由復星與德國藥廠BioNTech合作的「復必泰」疫苗最快明日抵港,較原定抵港時間遲兩日,主要涉及文件問題。西醫工會會長楊超發表示,復必泰疫苗延遲來港或影響接種中心運作,料部分市民可能轉為接種科興疫苗。

黃絲又搵到藉口打科興,希望加快科興疫苗接種速度,等想打科興既人快D打到

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210226/00176_025.html

醫護人員比較適合用復必泰,老人家、長期病患者則比較適宜用科興。

好彩有中國疫苗!否則,歐美用疫苗都可中國人包括香港台灣,命懸佢地幾時大發慈悲!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-26 08:37 AM 發表
醫護人員比較適合用復必泰,老人家、長期病患者則比較適宜用科興。
香港6成醫護前線選科興
2成揀輝瑞喎

其他唔揀或冇意見!

真係想打biontech 既,等多兩日都等唔到?

科興 好~ 其實唔啦~

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-26 08:42 AM 發表
真係想打biontech 既,等多兩日都等唔到?
所以林病,笑恥好仆街

搶打科興

唔等biontech 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-26 08:37 AM 發表
唔係咁計, 應該係風險同效用問題,佢話9成幾,包唔包括變種病毒 ? 美國都話可能有需要打第3針,會唔會有第4針第5針,如果每針都無一定強烈副作用風險,咁病毒可怕定係疫苗可怕, 仲要唔係100份100有效,以色列好多人打完都中招,其實科興係對輕症患者保護力較少,咪即比喻好似傷風感冒,你可能連醫生都唔使睇,多飲水休息下等佢好一樣,最重要副作用風險低,人人啱打

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-2-26 08:47 AM 發表

所以林病,笑恥好仆街

搶打科興

唔等biontech 
佢地支持中國疫苗,無問題呀...

咩呀
登記左3月先打wor

曱甴咪能扮晒野走去打科興

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-2-26 08:35 AM 發表
新冠肺炎疫苗接種計劃今日正式開始,暫時可接種的疫苗是內地科興疫苗。據了解,由復星與德國藥廠BioNTech合作的「復必泰」疫苗最快明日抵港,較原定抵港時間遲兩日,主要涉及文件問題。西醫工會會長楊超發表示,復必泰疫苗延遲來港或影響接種中心運作,料部分市民可能轉為接種科興疫苗。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210226/photo/0226-00176-025b1.jpg?t=1614299423985
求仁得仁囉,真愛國愛黨既,就算有得揀都會揀國產貨啦,難委果啲奶耶扮愛國愛黨以為有得揀仆去預約.Anyway點谷都係得幾萬,同之前幾百萬簽名簡直天同地,又用反奶耶金句,身體最誠實囉

新冠逆苗就是啓示錄所講嘅獸印。

科興安全d, 復必有效d, 兩個都贏,super..

黃c冇人迫你打科興的

遲兩日啫
無咩大不了
台灣啲唔知幾時到仲大鑊
其他有啲地方即頭無得揀復必泰
香港已經算好好

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]