• 瀏覽: 5,543
  • 回覆: 87
+2
行近得最多是台灣省魚船,如開槍我想睇蔡蔡子點護主(日本天王)

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-2-26 07:06 AM 發表
日本政府表明,如果外國公務船強行登上尖閣諸島即中國叫的釣魚島,日方可以實施「危害射擊」。 共同社報道,在自民黨國防小組和安全保障調查會的聯席會議上,政府表明,如果外國公務船強行登島,日方可認定為惡性犯罪,可以使用武器壓制對方抵抗。 政府還稱,若外國公務船帶走日本人時,日方可以登上對方船隻並奪回;對於...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1577575_1_L_20210226032931.jpg
中國也要針鋒相對宣佈,可射擊強行登上釣魚島的外國人和一切登島器具以及外國艦船。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-2-26 08:51 AM 發表
好似只有日本船只有槍有炮?
民選耳猿係要擺姿態呃選票的!反正到時出事也燒不到佢自己,佢再加碼大你呀爸呀媽也冇所謂!這正是民主制度下最大弱點

日狗太好惡了,點能容忍,屎可殺不可辱訝dllm曰狗

個島已被中國控制
日本玩完

仲唔快D開槍

引用:
原帖由 黑白的界線 於 2021-2-26 09:25 AM 發表

考考大家,乜野公務船可以係地上行走?🤣🤣🤣🤣🤣🤣
開口講明係可以俾人登島

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-2-26 11:22 發表
中國唔洗登島,係唔比你靠近就夠啦
必須對其12海里作出有效管治

DKLM ,除左日本仔,有乜人會強行登上釣魚島??

日笨講乜都冇用。事實上我哋已經成功登島,全中國都引以為榮!

當年美日私相授受琉球, 呢畢數都未計呀

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-2-26 14:12 發表
日笨講乜都冇用。事實上我哋已經成功登島,全中國都引以為榮!
日本右翼團體都有喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]