• 瀏覽: 25,190
  • 回覆: 356
  • 追帖: 1
+5
好行夾唔送

引用:
原帖由 leopig 於 2021-2-26 07:36 AM 發表

條濕狗, 打鍵盤就大聲
有師兄話佢轉左去做食環 唔怪得文宣唔撕得

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 07:12 AM 發表

陳近南我就唔識
陳平我就識
「反美鬥士」德州大宅曝光 陳平緊貼中共大外宣立場更烈更激
https://www.rfa.org/cantonese/news/us-ping-02192021162812.html/ampRFA

搞到香港都愈來愈多呢D畸形人士
明白,香港人先識陳近南,所以唔怪你。。。

快D去自由國度

智障衰左又唔認, 仲要走出黎扮高尚, 真係面皮幾丈厚

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 07:13 AM 發表

政府出市民糧
官員免費打工?
市民先係僱主
而家夾硬紐曲
仲要唔畀市民講野
都唔講道理既
你錯啦,最基本係有交稅嘅市民先算係政府僱主,黃屍學牲廢精冇交稅只係社會寄生蟲,唔係政府的僱主。。。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 07:44 AM 發表

搞到而家公務員士氣低落
主要影響社會 影響埋我
閣下咁唔滿意中國香港,何不移民呢?不過我提醒閣下,人地唔要死窮鬼架哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

黑煤報紙

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-2-26 05:54 AM 發表
【明報專訊】新一份《財政預算案》顯示,2020/21年度政府收入為5281億元,其中「罰款、沒收及罰金」收入增幅最大,由原來預算的15.8億元,增至修訂預算的46.8億元,增幅近兩倍。翻查該項收入細項發現,「公務員繳付款項」較原來預算增246萬元,增幅逾42%,政府解釋主要與公務員辭職時「賠錢即走」的款項較預期多有關。有公務員工會表示目前經濟不景,仍有不少公務員選擇「賠錢即走」,反映他們要盡快離開 ...
即係話D黃公墓猿一係係政府做餓底,食碗面反碗底,直到有宣誓事件知道無得避唯有離場。

好事呀

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-2-26 05:54 AM 發表
【明報專訊】新一份《財政預算案》顯示,2020/21年度政府收入為5281億元,其中「罰款、沒收及罰金」收入增幅最大,由原來預算的15.8億元,增至修訂預算的46.8億元,增幅近兩倍。翻查該項收入細項發現,「公務員繳付款項」較原來預算增246萬元,增幅逾42%,政府解釋主要與公務員辭職時「賠錢即走」的款項較預期多有關。有公務員工會表示目前經濟不景,仍有不少公務員選擇「賠錢即走」,反映他們要盡快離開 ...
既然報道得那麼詳盡可靠,
希望無論有或沒有受影響的公務員,
與及政府各部門, 都一齊賺到股息,
長期發大達,
咁樣前景就將可恢復樂觀。

走晒班食碗面反碗底嘅,其他人就會士氣大增!

重講,走啦

公務員新制應要雙糧/退休睇醫生免費/甚至半長俸
以增士氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]