• 瀏覽: 25,233
  • 回覆: 356
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 06:20 AM 發表
政府真係以為有識之士會和你癲?
出去打工 人工高 又Free 又唔駛賣命
淨返乜人可想而知
你又真係講嘢,有人係康業做會計文員仔,老細未走,所有D低級黃絲員工唔敢走,有時做到十點,冇加班錢,反而做地盤,雖然辛苦,但多數可以早D收工,除非趕貨,可以做多幾分鐘 ,再做耐D,當加班計,一小時x2。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-2-26 06:44 AM 發表

賠錢即走,證明2件事

1.政府內部有好多黃屍狗
2.其實政府工嘅offer好好

有堆黃公務員因為家庭理由寧願做太空人(趕老婆子女去外國讀書先)都唔走.....

始終佢地認為"有糧支"才最重要...為了人工宣誓做衰仔都要....

曱甴辭職去做難民

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-2-26 06:45 AM 發表

其實政府走哂啲廢人,只會有好的影響。。。
見到走嘅多數智智障障嘅樣,
有唔做野有唔乖,
現在只少少左呢班柒頭

唔怪之得呆灣多咗咁多人去

只係得嗰幾百萬嗻 ! 因為公務員辭職要早一個月通知政府。否則要放低一個月人工,個表題作到咁大。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 06:20 AM 發表
淨返乜人可想而知
咁你係出面打工,搵到幾錢呀?年薪有冇一百萬?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 06:42 AM 發表

唔明你想表達乜野
我淨係知 得返廢人做野
會影響社會
之後影響埋我
唔明你的邏輯!憑乜嘢會話離開政府嘅一定係好惦?

引用:
淨返乜人可想而知
又鳩up?

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-2-26 05:54 AM 發表
【明報專訊】新一份《財政預算案》顯示,2020/21年度政府收入為5281億元,其中「罰款、沒收及罰金」收入增幅最大,由原來預算的15.8億元,增至修訂預算的46.8億元,增幅近兩倍。翻查該項收入細項發現,「公務員繳付款項」較原來預算增246萬元,增幅逾42%,政府解釋主要與公務員辭職時「賠錢即走」的款項較預期多有關。有公務員工會表示目前經濟不景,仍有不少公務員選擇「賠錢即走」,反映他們要盡快離開 ...
246萬 即係得百零人離職 可能冇
政府咁小黃人既咩

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-26 06:48 AM 發表

返工係講能力
又唔係入黑社會

拍拖講愛情應該放工先搞

你要搞返清楚
好多公務員心態係服務市民
唔係服務政府
做政府工因為想服務市民🤣🤣🤣,唔好意思我想笑一陣🤣🤣🤣🤣🤣
如果想服務市民,不如去做義工啦,哎呀,唔記得左,做義工冇錢架🤣🤣🤣🤣

引用:
淨返乜人可想而知
同我認知剛剛相反

引用:
淨返乜人可想而知
有色滋事=黃黑滋事份子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]