• 瀏覽: 10,684
  • 回覆: 86
+8
面癱疫苗再加埋假疫苗,人生夠晒精彩。

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2021-2-26 07:15 AM 發表
終於都攞真解藥出嚟
係假藥,Not 解藥

冇出產地條碼??

🤔🤔點解科興保護率由78%下降到50%?
👉👉其實這數字是正確的,但這樣橫向比較是錯的!
👉👉科興預防入院及嚴重發病率是100%!
👉👉科興和另外兩個疫苗的測試方式、標準不同,直接比較不合適。科興的標準更嚴格。

轉載:
三種疫苗測試,係用三個唔同標準去做。咁樣放埋一齊橫向比較本身就係錯。
科興做法係根據世衞標準,將感染者分類10級,由第一級無症狀感染,到第十級因感染死亡。
科興對第6級以上防護係100%,對第3級,即係輕微症狀以上防護係78%,50或者60幾係講緊第2級(無需就醫嘅整輕微症狀) 。
至於biontech,係根FDA標準,主要係針對最少有一種或以上明顯症狀,biontech 有95%。但無一個對照表係睇到,biontech嘅主要症狀,係對應落科興測試上嘅邊個等級。而對於科興第二級類別嘅確診,biontech 有幾多防護亦係唔知,因為biontech 嘅測試入面,無考慮輕微症狀者有無確診。所以對輕微症狀有幾多防護,係唔知嘅,因為根據美國FDA ,無要求呢個數的,所以biontech 無考慮。但就算大家都係用FDA 標準,都唔等於可以直接比較。例如發燒,喺Biontech 係當症狀,但喺蒙德納嘅測試就唔當。
呢啲測試結果係要個別衡量,唔係橫向比較。
再講多啲,巴西做嘅科興第三期測試,係針對醫護群組,巴西疫情係最嚴重嘅國家之一,對醫護嘅防護亦極差,以致醫護長期暴露病毒環境下風險更大,攻毒次數會明顯增加,所以保護率會有所影響,如果參考第二期嘅土耳其測試,對於一般民眾,第二級有效率都可以做到90以上。

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-2-26 09:56 AM 發表
原來疫苗可以唔使直接同藥廠買嘅🤭
因為疫苗無效,可以賴假疫苗,找借口而已

邊個國家造假最出名,你們懂的

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-2-26 09:57 AM 發表
話唔定係福島海水,
能醫百病
海水當疫苗咁仆街?

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-2-26 07:45 AM 發表
好快就有消息指美國總統打的疫苗其實只是生理鹽水
我有啲相信,條老野打正貨可能頂唔住好快收皮

如果知系流野日常做返保護就可以
如果當堅料打完吾做保護就大獲LA

4億劑咁大數量, 應該是歐洲地區內生產製造吧... 歐洲佬好賤格狡猾啊...

引用:
原帖由 eos888 於 2021-2-26 05:34 AM 發表
歐洲委員會有官員指,有騙徒向歐盟各國政府提供的約4億劑疫苗,並非直接來自生產疫苗的藥廠,總值約30億歐元(約283億港元

)。而不少國家元首或政府首長或許已經接種這些幽靈疫苗。
其中一名官員指,暫未知這些疫苗是否真貨,或可能只是一小樽生理鹽水,若幸運的話可能只是沒有效,否則可能會導致嚴重情況。歐洲刑警組織已就事件展開調查,據指,周四(25日)舉行的歐盟領袖網上峰會會討論此事。
...
台灣最中意行騙,行騙完話係中國做
的而且確,台灣是位於中國境內

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]