• 瀏覽: 3,256
  • 回覆: 85
新一份財政預算案昨日(24日)出爐,但未有出現市民期望的紓困解難,不少支援措施減半,甚至取消。財政司司長陳茂波今早(25

即正苦又想益「XX王」?
因他旗下又有「扒街」、「屈XX」、「瘋擇」等零售商。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210225/bkn-20210225083539937-0225_00822_001.html

一係唔好派,宜加比人感覺益商家

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-2-25 10:01 PM 發表
即當年貪曾資助換慳電膽,點知被人懷疑是益親家。

如果月尾用唔晒一千蚊,我最直接,都係去超巿買野食。

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-2-25 10:23 PM 發表
如果月尾用唔晒一千蚊,我最直接,都係去超巿買野食。
一係去藥房買口罩。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-2-25 09:53 PM 發表
新一份財政預算案昨日(24日)出爐,但未有出現市民期望的紓困解難,不少支援措施減半,甚至取消。財政司司長陳茂波今早(25

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210225/photo/bkn-20210225083539937-0225_00822_001_01b.jpg?20210225171436

即正苦又想益「XX王」?
因他旗下又有「扒街」、「屈XX ...
佢間超市貨品好G, 幫襯AEON, 一田好過~

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-2-25 10:01 PM 發表
派現金就唔益商家?

黃屍想取五千元益BNO間謀和黃店進行武裝政變罷了!堅決反對派現金比黃屍偷運軍火!

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2021-2-25 10:44 PM 發表

派現金就唔益商家?
派錢目的振興經濟, 怎會不涉商家?點解唔向『雙贏』諗?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2021-2-25 10:44 PM 發表

派現金就唔益商家?
好多人收到錢,真是存入銀行而唔使,未必益到經濟體系。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-2-25 10:51 PM 發表

好多人收到錢,真是存入銀行而唔使,未必益到經濟體系。
亦會投入股市;都係振興經濟喎~

首先是益撚咗 八達通 同 支付寶

引用:
原帖由 tttt123456 於 2021-2-25 11:20 PM 發表
首先是益撚咗 八達通 同 支付寶
咁你平時嘟「八達通」, 都係益緊佢啦;唔通你學777, 買賣交易用現金?

去7仔買野囉,買報紙囉。。。

唔好用WeChat接收嗰五千元消費額;如果你個WeChat係不記名, 佢會鎖死你個消費額, 至五百元/月昨, 咁政府要多謝你啦!

主題標籤 #陳茂波
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]