• 瀏覽: 2,034
  • 回覆: 24
公務員事務局早前要求公務員簽署聲明,宣誓效忠特區及擁護《基本法》,限期上周四(18日)屆滿。先有黃絲工會「新公務員工會」主席顏武周於今年1月16日宣布解散工會,消息指「醫管局員工陣線」會員人數大減.......

奸邪妖獸當日種種豪言壯語︰「無畏無懼」、「無怨無悔」、「齊上齊落」、「手足情深」.......如今聽起來,只不過如笑話一句句。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202102/25/AP603788a7e4b04e1918c85622.html

算你們識事務

都係糧支最緊要……

說好了的齊上齊落呢?

引用:
原帖由 wilsonts 於 2021-2-25 07:54 PM 發表
說好了的齊上齊落呢?
黑暴勢力大時,組織工會,就齊上。
黑暴被打殘,政府要求宣誓,就齊落。

手足友誼原來低賤到咁

整頓班人渣公務員啦

帶頭果班一定要殺

信果個都弱智,真系比你地搞大,搞成功,就系內戰。當年共產黨死幾多人?老毛全家死幾成人。香港人你敢咁博?當年環境又唔同,生活又唔同,武器亦唔同

黃屍公墓猿係禍港根源,係日落國撤出香港時早已埋下之地雷

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-2-25 10:27 PM 發表
信果個都弱智,真系比你地搞大,搞成功,就系內戰。當年共產黨死幾多人?老毛全家死幾成人。香港人你敢咁博?當年環境又唔同,生活又唔同,武器亦唔同
無錯,毛澤東付出好多,如果畀蔣介石戰勝,中國就是西方割據之地,死傷更多。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-2-25 10:30 PM 發表

無錯,毛澤東付出好多,如果畀蔣介石戰勝,中國就是西方割據之地,死傷更多。
蔣亦不太接受西方一套.佢衰在得個大總統個名.要兵冇兵.經濟又俾四大家族搞到一塌糊塗(宋家直至今日都係美國大富之家).唯有聽外家宋美齡親美.但直到最後都拒絕台灣駐扎美軍基地

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-2-25 11:46 PM 發表

蔣亦不太接受西方一套.佢衰在得個大總統個名.要兵冇兵.經濟又俾四大家族搞到一塌糊塗(宋家直至今日都係美國大富之家).唯有聽外家宋美齡親美.但直到最後都拒絕台灣駐扎美軍基地
多謝賜教!

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-2-25 22:29 發表
黃屍公墓猿係禍港根源,係日落國撤出香港時早已埋下之地雷
x2 所以特區政府一定要釘緊呢班黃屍公墓完唔好比佢地政府裡面搞破壞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]