• 瀏覽: 10,199
  • 回覆: 159
+3
一定要有教訓比佢,服務令完之後可能殺人都用以後唔再犯求情。

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-2-25 05:51 PM 發表

有案底保安都冇得做
怨有頭,債有主..

邊個推班人出去堵路..

累事主坐監...

引用:
原帖由 星升升 於 2021-2-26 06:06 AM 發表
23歲做看更,真廢
以後佢連看更都無得做

去黃店洗碗喇

法官:「只要你唔會再犯,我承諾下次就唔會再罰你!」

引用:
原帖由 eos888 於 2021-2-25 05:50 PM 發表
23歲物業管理員於前年11.11在薄扶林道參與堵路,並管有剪刀、鎅刀及索帶,經審訊後被裁定阻街及管有攻擊性武器或適合作非法用途工具罪成。崔美...

覆裁判官今於沙田法院稱,被告管有的剪刀及鎅刀的本質雖非攻擊性武器,但配合索帶使用可扣緊及拆開欄桿堵路。被告將還押至下月11日判刑,以待索取背景報告。

崔官指,本案的爭議為堵路男子的身份辯認。辯方稱被告黎進軒曾於2018年左十字韌帶 ...
如果係有心悔改, 做乜出黎時又擺黑暴傘陣!?

引用:
原帖由 eos888 於 2021-2-25 05:50 PM 發表
23歲物業管理員於前年11.11在薄扶林道參與堵路,並管有剪刀、鎅刀及索帶,經審訊後被裁定阻街及管有攻擊性武器或適合作非法用途工具罪成。崔美...

覆裁判官今於沙田法院稱,被告管有的剪刀及鎅刀的本質雖非攻擊性武器,但配合索帶使用可扣緊及拆開欄桿堵路。被告將還押至下月11日判刑,以待索取背景報告。

崔官指,本案的爭議為堵路男子的身份辯認。辯方稱被告黎進軒曾於2018年左十字韌帶 ...
【辯方求情指,被告於2019年修讀公共政策及政治課程,以一級榮譽畢業,有志投身物業管理行業,而此次定罪對其考取專業資格有很大的影響。被告的親友及上司均指其是一名孝順、善良的年輕人,此次案件為單一事件,被告亦承諾不會再涉及相關的刑事案件,望法庭能考慮為其索取一份社會服務令報告】
成日用啲咁嘅求情理由,係咪只要有錢對社會有貢獻好仔孝順就犯法都可以減刑或無罪???

成年人應該為自己做嘅事負責,犯法坐監冇前途應該做之前預咗。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-2-25 06:26 PM 發表

勇武㗎
咁低莊嘅而家
勇條蕉, 廢勇就真!

畜牲擔晒遮,遮遮掩掩做乜撚野唔見得人?又話違法達義嘅?吊你老母

十個月起步

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]