• 瀏覽: 1,536
  • 回覆: 16
【本報訊】反修例示威衝突爆發以來,逾千大學生被捕,香港高等教育校友聯會聯同多個團體召開記者會,要求政府和大學全面落實《港區國安法》,阻止「港獨」及激進思想進入校園。立法會教育事務委員會主席梁美芬指中大畢業生發起的遊行,有人宣揚和鼓吹港獨,已涉違反港區國安法。她透露會在委員會上跟進各大學管理層如何管理去年被佔領校園等範疇。
籲管理層阻止學生違法行為民眾聯席理事林勁放代表團體讀出聲明,他們認為大學必須建立制度,全面落實《基本法》、全國人大常委會本月11日決議精神及有關香港法例,還香港理性、包容、非政治化的教與學環境。到場接信的梁美芬表示,明白年輕人「反建制、反政府」的意見,但中大「一而再,再而三」發生的事情的確值得關注,法律現時處理的問題不止是受公帑資助的大學,其扮演教育角色有更重要的....

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201124/00176_035.html

呢班壞腦大學雞曱甴越玩越離譜,
居然挑戰國安法,真係買棺材.....

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-25 04:42 PM 發表
【本報訊】反修例示威衝突爆發以來,逾千大學生被捕,香港高等教育校友聯會聯同多個團體召開記者會,要求政府和大學全面落實《港區國安法》,阻止「港獨」及激進思想進入校園。立法會教育事務委員會主席梁美芬指中大畢業生發起的遊行,有人宣揚和鼓吹港獨,已涉違反港區國安法。她透露會在委員會上跟進各大學管理層如何管理去年被佔領校園等範疇。
籲管理層阻止學生違法行為民眾聯席理事林勁放代表團體讀出聲明,他們認為大學必 ...
曱甴真係好快死
大學以前就係曱甴的安全屋
依家保安都報警

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 08:29 PM 發表

曱甴真係好快死
大學以前就係曱甴的安全屋
依家保安都報警
曱甴呢一樣嘢先至最攞命 大學校長轉咗軚

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:18 PM 發表

曱甴無家可歸了

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:26 PM 發表

曱甴無家可歸了
真係過癮
見到曱甴
死期已到

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:18 PM 發表

國安法出校長仲吊你班友咩!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-26 12:01 AM 發表

國安法出校長仲吊你班友咩!
本應曱甴校長同聲同氣
但係大學曱甴實在太囂張
今次曱甴校長
仲唔剷你班含家產

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-26 07:33 AM 發表

本應曱甴校長同聲同氣
但係大學曱甴實在太囂張
今次曱甴校長
仲唔剷你班含家產
吹咩 香港政府就係打壓 大學曱甴 學生會都唔畀佢成立

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-26 11:51 AM 發表

吹咩 香港政府就係打壓 大學曱甴 學生會都唔畀佢成立
明玩鳩你嗰小部分壞腦大學雞,吹咩!

引用:
原帖由 WongManTat 於 26-2-2021 07:33 AM 發表

本應曱甴校長同聲同氣
但係大學曱甴實在太囂張
今次曱甴校長
仲唔剷你班含家產
d校長俾班大學雞過咗幾戙仲制咩

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-26 11:32 PM 發表

d校長俾班大學雞過咗幾戙仲制咩
返大學曱甴 入親學生會嘅 都係黑社會兄弟

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-2-27 07:09 AM 發表

林鄭 唔容許大學 有學生會 吹咩

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-2-27 07:09 AM 發表

真真正正讀書求學問的大學生,
亦會被呢小撮壞腦垃圾陀鳩衰。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-27 01:28 PM 發表

真真正正讀書求學問的大學生,
亦會被呢小撮壞腦垃圾陀鳩衰。
要啤啤佢啦

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-27 03:03 PM 發表

要啤啤佢啦
又打壓大學曱甴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]