• 瀏覽: 38,084
  • 回覆: 443
  • 追帖: 1
是打算幫暴徒的忙, 佢冇講錯喎. 

熱賣及精選
當時她(被告)覺得X(受害人)想逃避問題,怕她(受害人)會離去⋯

她(被告)強調當時只為了協助平息事件,讓X(受害人)離去⋯

好矛盾喎。

有口罩無咁樣衰,除咗口罩,嘩!仆街咁L醜樣!

其實,就算嗰個真係女警都好。
都無可能禁固其他人!
唔通佢係女警就合法?

其實無論受害人是否警察, 佢地跟本無權阻止人地拍照/離開,
件黑教師自己都認左捉住人唔比人離開, 已經好明顯係非法禁錮

如果成件事係因為誤當受害人係警察, 咁應該全部加控佢地意圖襲警, 
有片拍底晒, 基本上圍住受害人果班, 都係非法禁錮, 只係捉到呢3件太小了.

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-2-25 03:08 PM 發表

其實,就算嗰個真係女警都好。
都無可能禁固其他人!
唔通佢係女警就合法?
哈哈, 你出快一步, 同期出post 去左你樓下,
英雄所見略同, 唔係抄你!

引用:
原帖由 男E 於 2021-2-25 01:59 PM 發表

前年7月7日九龍反修例大遊行結束後,一名30歲女子在旺角用手機拍照,被示威者誤當成便衣女警,期間遭人包圍、禁錮及打傷。兩男一女事後被控非法禁錮、參與非法集結和非禮共3罪,案件今(25日)在區院續審。任職教師的女被告續自辯,稱當時上前只欲了解情況,並曾多次叫現場人士冷靜,又嘗試拉開捉着女事主的人,亦有協助女事主澄清其身份,她強調只想消除在場人士對女事主的質疑,以平息事件讓她離開。
3名被告依次為3 ...
唔使膠辯啦,有曬視頻啦!!!

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-2-25 03:08 PM 發表

其實無論受害人是否警察, 佢地跟本無權阻止人地拍照/離開,
件黑教師自己都認左捉住人唔比人離開, 已經好明顯係非法禁錮

如果成件事係因為誤當受害人係警察, 咁應該全部加控佢地意圖襲警, 
有片拍底晒, 基本上圍住受害人果班, 都係非法禁錮, 只係捉到呢3件太小了.
同意你講。
條女自己都講覺得嗰X 係女警,所以捉住佢。

呢個就正正係非法禁錮啦

如果黃官咁都諗到點放生嘅,真係要連升3級

任職教師.

教畜.

成班黃屍禽獸。幫忙?幫忙鉗住女受害人。
https://www.youtube.com/watch?v=4ljzye2dxfA

引用:
原帖由 男E 於 2021-2-25 01:59 PM 發表

前年7月7日九龍反修例大遊行結束後,一名30歲女子在旺角用手機拍照,被示威者誤當成便衣女警,期間遭人包圍、禁錮及打傷。兩男一女事後被控非法禁錮、參與非法集結和非禮共3罪,案件今(25日)在區院續審。任職教師的女被告續自辯,稱當時上前只欲了解情況,並曾多次叫現場人士冷靜,又嘗試拉開捉着女事主的人,亦有協助女事主澄清其身份,她強調只想消除在場人士對女事主的質疑,以平息事件讓她離開。
暴徒圍攻私了暴行,被害人有受傷,必有咩義務急救員=便衣暴徒,假意救助 !

又有假意扮好心的路人=便衣暴徒=呢隻蘇瑋善教畜 ! 假意勸說被害人交出電話,

呢兩種人渣有時比暴徒更冷血,更仆街 !

引用:
原帖由 stabber 於 2021-2-25 03:04 PM 發表

有口罩無咁樣衰,除咗口罩,嘩!仆街咁L醜樣!

送佢上西天!!!

女教師,可想而知教到咩人出嚟。

引用:

做教師 +喺果個時間果度出現. 都黃到入骨了...

4月17日 已打2針科興疫苗, 乜事都無!!
 喺法庭俾假口供好大罪架喎~ 

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]