• 瀏覽: 6,148
  • 回覆: 50
+8
引用:
原帖由 新手 於 2021-2-26 10:33 PM 發表

佢有出個黃色款,為掩人耳目出埋其他色,但係51圖案字型係完全一樣。
我明白你意思51當然唔係黑暴專用既字,但呢個口罩既字型係佢地自己設計,帶上佢就等同支持佢地!
社會的分裂是有人刻意造成,我們又明知都要踩入陷阱,那口罩廠有聲明自己是黃店?如果沒有何為一個圖案而上綱上線,雍正皇帝時的「維民所止」一案放在今天一定正確無誤了。

引用:
原帖由 40342 於 2021-2-26 11:01 PM 發表

社會的分裂是有人刻意造成,我們又明知都要踩入陷阱,那口罩廠有聲明自己是黃店?如果沒有何為一個圖案而上綱上線,雍正皇帝時的「維民所止」一案放在今天一定正確無誤了。
真係黃店自已講,有新聞。自己睇啦。
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/1207/528918.html

引用:
原帖由 hwho 於 2021-2-27 07:10 AM 發表

真係黃店自已講,有新聞。自己睇啦。
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/1207/528918.html
黃畜招數真係好狗下!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-26 09:45 PM 發表

你係咪睇錯阿布x呀?
實記有賣匯愛口罩喎...
我都係睇討論區的師兄所講..........
可能佢有分店經理自把自為, 瞞著總公司搞怪也不出奇
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28411868

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-3-1 09:52 AM 發表

我都係睇討論區的師兄所講..........
可能佢有分店經理自把自為, 瞞著總公司搞怪也不出奇
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28411868
假通告,公司已經澄清咗,唔排除有黃內鬼玩嘢或俾對家屈

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-2-26 09:30 AM 發表

現在是甚麼時勢?宣勢效忠基本法,支持光時是有嚴重后果的。
退一萬步,我是個潛藏的黃高官,我是故意戴個51口罩在記招上高調表明政治取向,還是在工作範圍內暗助黃色大業呢?
別走到極端成港式麥卡錫主義了。
師兄好心水清。
啲黃人假藍激藍唔會咁諗,一有少少機會,就會對政府人員作文革式批鬥。

班假髮係例外,佢地係獨立王國目前冇人郁到佢地。

引用:
原帖由 40342 於 2021-2-26 11:01 PM 發表

呢隻口罩大大聲話五大訴求缺一不可, 比人鬧嗰陣時就話哎呀我講緊"五件產品"之嘛, 你哋咪咁多心啦 ,莫非咁真係可以過到骨?

我哋正常人無權無勢,乜嘢都做唔到,但係我哋唔係眼盲心盲,邊啲係人邊啲係鬼好清楚。

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-2-26 02:48 PM 發表

唔好好學唔學,學埋啲黃絲弱智行為,買嘢根本唔需要分黃定藍。
呢啲口罩我都有用,我用過覺得好所以叫人幫我買兩盒,我根本唔撚知個標誌表示乜。買咗唔通揼咗佢?
買野分黃藍唔係我哋普通人做先 ,係黃狗搞黃色經濟圈在先。 唔知就話,但係如果明知道又要幫襯,咁即係白白送錢畀人用嚟破壞香港。

如果有啲舖頭門口貼曬豬, 你又明白呢啲代表乜嘢 ,你都照入去幫襯,唔好話自己係正常人啦。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-2-26 09:30 AM 發表

現在是甚麼時勢?宣勢效忠基本法,支持光時是有嚴重后果的。
退一萬步,我是個潛藏的黃高官,我是故意戴個51口罩在記招上高調表明政治取向,還是在工作範圍內暗助黃色大業呢?
別走到極端成港式麥卡錫主義了。
我覺得個意義上唔係批鬥劉焱本人與否, 佢的確有可能係無心之失 ,但係問題在於 我哋唔應該當冇件事, 金澤培,劉焱事件製造咗咁多noise之後,再有政府中人帶呢隻口罩, 係咪就已經唔可以再用無知作為理由呢?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-1 12:57 PM 發表

我覺得個意義上唔係批鬥劉焱本人與否, 佢的確有可能係無心之失 ,但係問題在於 我哋唔應該當冇件事, 金澤培,劉焱事件製造咗咁多noise之後,再有政府中人帶呢隻口罩, 係咪就已經唔可以再用無知作為理由呢?
我看的不是那群官員,而是批鬥官員那特定團體。官員們不大合適有法/有規可治,這些團體卻只放炮,連近月也在放炮葉劉都出面制止了。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-1 12:25 PM 發表

假通告,公司已經澄清咗,唔排除有黃內鬼玩嘢或俾對家屈
咁就太好了!
大家都不想香港有大型連鎖店係黃

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-1 12:57 PM 發表

人地唔係好似我地咁成日上香討/x登...

要怪既話,點解唔怪實x賣呢D口罩?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-1 09:30 PM 發表

人地唔係好似我地咁成日上香討/x登...

要怪既話,點解唔怪實x賣呢D口罩?
所以咪話之前我當佢哋無心之失,但係而家賣曬新聞,再之後仲有政府人員戴嘅就冇藉口啦

[頭條日報] 劉焱被指戴「51」口罩 財庫局:事前不知有港獨含意

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2010750/

引用:
原帖由 新手 於 2021-2-25 02:11 PM 發表

有網友話呢條八婆份糧資同警務署一哥一樣咁高,如果真係比人DQ真係笑
唔會,警務處長係各處最高,港英年代等同保安司屬D8,排第二係房屋署屬D7,一般署長係D6,細署係D4

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-26 07:19 AM 發表
呢隻口罩響實x有得賣,佢買錯真係唔奇......

港鐵主席上次都用左呢隻口罩出鏡,佢都話因為經過實x所以聽左sales講去買而已......
呢樣唔關買錯事,係反映無政治智慧無新聞觸覺。而且,政府有口罩提供所有職員,亦有銅芯口罩。作為常秘處級,點解唔用?覺得係流就畀下屬用,自己戴私伙?

我話佢發姣戴紫色襯紫色衫就真!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]